Topolánek chce byť prezidentom, podľa Babiša bol najskorumpovanejší

TA3 TASR
6.11.2017 10:09

Na oznámenie Mirka Topolánka, že mieni kandidovať vo voľbách českého prezidenta, reagoval s pobúrením predseda hnutia ANO Andrej Babiš. Ten bývalého predsedu vlády označil za najskorumpovanejšieho premiéra v dejinách Česka.

Topolánek chce byť prezidentom, podľa Babiša bol najskorumpovanejší
ČTK

S dávkou arogancie a sebeckosti?

Babiš napísal, že od Topolánka si to vyžaduje dávku arogancie a sebeckosti. "Nemôžem tomu uveriť, že najskorumpovanejší premiér od samostatného štátu sa uchádza o funkciu prezidenta," uviedol Babiš. "To si skutočne vyžaduje obrovskú dávku arogancie a sebeckosti. ODS (Občianska demokratická strana) konečne našla svojho kandidáta, ktorý symbolizuje jej korupčnú históriu," napísal Babiš, ktorého citoval v pondelok český spravodajský server Novinky.cz.

Topolánek v nedeľu v rozhovore pre Právo povedal, že chce vstúpiť do súboja o Hrad. Ešte však nemá všetky podpisy zákonodarcov potrebné na kandidovanie. Mal by ich získať do utorka, čo je posledný termín na odovzdanie prihlášky.

Expremiér potrebuje podpisy desiatich senátorov. Podporu hľadá v niekoľkých kluboch, pretože sa chce stať nestraníckym kandidátom.

Vážny kandidát

Bývalý premiér z rokov 2006-2009 odmietol, že bude kandidátom ODS, ktorej bol v minulosti predsedom, a navyše, dnes už má členstvo v strane zaniknuté. Politici všeobecne hodnotia Topolánka ako vážneho kandidáta, ktorý môže ponúknuť skúsenosti. 

O prezidentský úrad v ČR sa bude v januárových priamych voľbách znovu uchádzať prezident Miloš Zeman. Za jeho najväčších súperov sú označovaní bývalý predseda českej Akadémie vied Jiří Drahoš, ako aj podnikateľ, publicista a textár Michal Horáček, pripomenuli Novinky.cz.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok