NAKA dohliada na voľby, vedie konania pre podozrenie z korupcie

TA3 TASR
4.11.2017 12:11

Národná kriminálna agentúra vedie vo veci podozrení z volebnej korupcie osem trestných konaní. Na podozrenia z volebnej korupcie sa sústreďujú policajti aj počas prebiehajúcich krajských volieb.

NAKA dohliada na voľby, vedie konania pre podozrenie z korupcie
SITA/Diana Černáková

Takmer dve desiatky priestupkov

Novinárom to povedal policajný viceprezident Ľubomír Ábel, ktorý sa zúčastnil na zasadnutí štátnej volebnej komisie. Bližšie k vedeným trestným konaniam nehovoril, polícia bude informovať podľa neho v najbližších dňoch. Z 27 podnetov bolo ostaných 19 priestupkov.

Štátnu volebnú komisiu Ábel informoval, že priebeh volieb je pokojný. Na poriadok a pokojný priebeh krajských volieb dohliada viac ako 7000 policajtov. "Situácia je pokojná. Od siedmej sa spustili naše bezpečnostné opatrenia. Vonku je vyše 7000 policajtov, v priamom výkone sú takmer všetky dôležité služby," uviedol.

Policajné zložky sú pripravené

V strehu sú podľa jeho slov aj kriminalisti a vyšetrovatelia protikorupčnej jednotky NAKA. "Sú pripravení práve na to, aby riešili akékoľvek možné podozrenia z tzv. volebnej korupcie," zdôraznil.

Polícia sa podľa jeho slov na voľby pripravila v predstihu. V sociálne vylúčených komunitách jej špecialisti vysvetľovali ľuďom ich práva a možnosti. Podľa Ábela sa polícia snažila v čo najväčšej miere utlmiť "akékoľvek pokusy o nejakú volebnú korupciu a neférové voľby".

Polícia monitoruje aj rizikové oblasti, kde je nasadených viac policajtov. "Tam, kde si to situácia nevyžadovala, je taký počet hliadok, aby zabezpečili nerušený priebeh volieb a komfort voličov," doplnil Ábel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok