V Japonsku objavili byt plný zohavených ženských tiel

TA3 TASR
31.10.2017 10:06

Časti tiel patriace najmenej deviatim ľuďom sa našli v byte 27-ročného muža žijúceho v meste Zama, ktoré leží 35 kilometrov juhozápadne od japonského hlavného mesta Tokio v prefektúre Kanagawa. Informovali o tom v utorok japonské médiá.

V Japonsku objavili byt plný zohavených ženských tiel
TASR

Podľa verejnoprávnej televízie NHK sa muž k vraždám priznal. Agentúra Jiji Press uviedla, že telá štvrtil v kúpeľni a v jeho izbe sa našla píla. Na hrozný objav narazila polícia v pondelok v rámci pátrania po nezvestnej 23-ročnej žene. Podľa denníka Mainiči Šhimbun vyšetrovatelia najprv objavili chladiaci box, v ktorom sa nachádzali hlavy dvoch ľudí oddelené od tela. Neskôr našli chladiace boxy s časťami ďalších siedmich tiel.

Viaceré japonské médiá informovali, že telá patrili ôsmim ženám a jednému mužovi. Polícia to bezprostredne nepotvrdila. Spomínaná nezvestná žena pochádzala z mesta Hačiódži, ležiaceho asi 21 kilometrov severozápadne od Zamy. Predpokladá sa, že so zadržaným mužom komunikovala cez Twitter po tom, ako cez internet zverejnila správu, že hľadá niekoho, kto by s ňou spáchal samovraždu.

Žena bola 24. októbra nahlásená ako nezvestná. Deň predtým bola spolu s predpokladaným páchateľom na železničnej stanici v Hačiódži a na stanici v blízkosti mužovho bytu, čo dokazujú zábery z bezpečnostných kamier. Identita obetí zatiaľ nie je známa, ale susedia uviedli, že ich telá mohli byť v byte celé mesiace. "Z toho bytu sa šíril nepríjemný zápach. Prvýkrát som ho zaznamenal v auguste," povedal jeden sused televízii NHK.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok