PR správa

Nový Citroën C4 Cactus, kompaktné maximálne vozidlo s jedinečným charakterom

PR
26.10.2017 15:48

Citroën predstavuje nový model C4 Cactus, novinku v kompaktnej triede. Kompletná premena modelu C4 Cactus sa niesla v znamení nových technológií a motorizácií, pričom sa vyníma osobitým charakterom a komfortom.

Nový Citroën C4 Cactus, kompaktné maximálne vozidlo s jedinečným charakterom

Dizajn spája odvahu a modernosť a posúva sa viac k serióznosti. Interiér nového modelu C4 Cactus sa vyznačuje komfortom a posádka sa cíti ako v ulite. Nový Citroën C4 Cactus využíva prvky s označením Citroën Advanced Comfort® a do Európy prvý raz prináša tlmiče s progresívnymi hydraulickými dorazmi Progressive Hydraulic Cushions™ - PHC, ktoré vytvárajú pocit lietajúceho koberca a vo svetovej premiére sa predstavujú aj sedadlá s označením Advanced Comfort. Nový Citroën C4 Cactus bude mimoriadne komfortným vozidlom, ktoré sa na trh dostane v prvom štvrťroku 2018.

Po predstavení modelu Citroën C3 v roku 2016 a po ofenzíve modelov SUV v roku 2017 s modelmi C3 Aircross a C5 Aircross, sa Citroën súšťa do novej etapy rozvoja produktovej ofenzívy a predstavuje nový kompaktný model: Citroën C4 Cactus. Do svojho segmentu prináša čerstvý vietor a pridáva výnimočný charakter modelu C4 Cactus a typický komfort vlastný modelu C4. Zároveň posilňuje svoje postavenie a na požiadavky segmentu odpovedá 12 asistenčnými technológiami, 3 technológiami konektivity, ako aj motorizáciami s výkonom až do 95 kW (130 k) a hodnotným vzhľadom.

Moderný a dizajnovo výrazný model C4 Cactus ponúka na palube jedinečný zážitok z pohodlia. Citroën sa okrem toho zameral na technologické dedičstvo spojené s hydraulickým pružením. Túto technológiu prepracoval tak, aby bola dostupná pre čo najširší okruh záujemcov. Práve nový model C4 Cactus prvý raz prináša do Európy tlmiče s progresívnymi hydraulickými dorazmi Progressive Hydraulic Cushions™ - PHC a vo svetovej premiére predstavuje sedadlá Advanced Comfort. Zákazníci sa tam môžu tešiť na neopakovateľný komfort sedenia aj jazdy.

Nový Citroën C4 Cactus vpúšťa do segmentu kompaktných vozidiel čerstvý vietor originality.

Vozidlo s výnimočným charakterom: odvážny dizajn

Nový Citroën C4 Cactus sa prirodzene odlišuje širokou a výraznou prednou časťou, prepracovanými bokmi a veľkými hladkými plochami zadnej časti s novými zadnými LED svetlometmi s 3D efektom. Odvážne búra zažité a stuhnuté postupy kompaktného segmentu, čo potvrdzujú najmä vyvážené plné plochy a prichádza s čistou a jednoliatou siluetou. Rázvor s dĺžkou 2,60 m a krátke previsy zaručujú kompaktné rozmery, čím je vozidlo aj naďalej agilné a ovládateľné, no zároveň sa vyznačuje na svoj segment veľkým vnútorným priestorom. Do popredia sa dostávajú vizuálne prvky typické pre značku Citroën, ktoré podčiarkujú plynulé tvary karosérie ako Airbump® v spodnej časti dverí, súvislá presklená plocha okien a vznášajúca sa strecha, predná časť s dvojitou úrovňou či široká svetelná plocha s LED technológiou a 3D efektom v zadnej časti. K dispozícii je 31 kombinácií individuálnych úprav exteriéru, vrátane 9 lakov karosérie a štyroch balíkov Packs Color. Tie pozostávajú z rafinovaných farebných úprav, ktoré majteľovi umožňujú vytvoriť si vozidlo presne podľa svojich predstáv. Priestranný, funkčný, uvoľnený a vycibrený interiér na prvý pohľad vyžaruje pohodu. Na výber je 5 rôznych verzií vypracovania interiéru, ktoré sa vyznačujú množstvom vnútorného svetla, jemnosťou a rafinovanosťou.

Maximálny komfort: nová dimenzia prístupná pre všetkých

Nový Citroën C4 Cactus prichádza s novým poňatím automobilového komfortu. Novinka využíva všetky prvky  programu Citroën Advanced Comfort®, a prvý raz predstavuje v Európe moderné technologické výdobytky slúžiace na zvýšenie celkového komfortu. Vozidlo ponúka nevídaný komfort jazdy a to najmä vďaka európskej premiére tlmičov s progresívnymi hydraulickými dorazmi (Progressive Hydraulic Cushions™ - PHC), ktoré filtrujú nerovnosti vozovky, pričom dávajú posádke pocit, akoby sa vznášala na lietajúcom koberci. Svetovou premiérou sú nové sedadlá Advanced Comfort, ponúkajúce maximálny komfort sedenia a podpory tela. Nový Citroën C4 Cactus zároveň vykonal obrovský generačný skok v oblasti odhlučnenia a výbavy. Vodičovi a posádke pomáha až 12 jazdných asistentov3 technológie konektivityVýkonné a účinné motorizácie prispievajú k pokoju a príťažlivosti za volantom nového modelu Citroën C4 Cactus.

„Zámerom značky Citroën je, aby sa stala vzorom v oblasti komfortu. Pre nás ako veľkosériového výrobcu je podstatné, aby sme výnimočný komfort ponúkli čo najširšiemu okruhu zákazníkov. Predstavením nového modelu C4 Cactus a uvedením tlmičov s progresívnymi hydraulickými dorazmi uvádzame na trh originálne kompaktné vozidlo, ktoré dokonalo zodpovedá aktuálnym požiadavkám.” Linda Jackson, generálna riaditeľka značky Citroën.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok