Policajti zatkli Pavla Ruska, údajne si objednal vraždu

TA3 SITA TASR
23.10.2017 15:20

Bývalý minister hospodárstva a niekdajší šéf televízie Markíza Pavol Rusko skončil v rukách polície. Podľa medializovaných informácií si mal údajne objednať vraždu spoločníčky v televízii Sylvie Volzovej. Mužom, ktorý ho za objednávateľa označil, bol niekdajší slovenský boss podsvetia Mikuláš Černák. Jeho zadržanie potvrdila aj polícia.

Prípad rieši NAKA

O prípade, ktorý už rieši NAKA, informoval portál sme.sk. Vyšetrovanie mali začať na základe trestného oznámenia bývalého šéfa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka, ktorý si už za iné vraždy odpykáva doživotný trest.

Polícia zatiaľ oficiálne stanovisko neposkytla. "V predmetnej veci bolo dnešného dňa vznesené obvinenie štyrom osobám, jedna osoba bola zadržaná. Ďalšie informácie poskytneme, ak to dôkazná situácia dovolí," povedal policajný vyšetrovateľ.

Musí to byť urobené čisto

Černák v roku 2015 z väzenia oznámil, že bude postupne vypovedať o všetkých vraždách, s ktorými mal niečo spoločné. Ako odsúdencovi na doživotie mu už vyšší trest uložiť nemožno. Spoluprácou pri vyšetrovaní však môže dosiahnuť podmienečné prepustenie na slobodu.

Do úvahy prichádza po 25-tich rokoch. V decembri tohto roka uplynie 20 rokov, odkedy sa Černák sám prihlásil na polícii a vzali ho do väzby. „Rusko povedal, že to bude dobre zaplatené a že jemu tam ide o veľa. Hlavne, že to musí byť urobené čisto,“ uviedol podľa Sme Černák o vražde Volzovej v trestnom oznámení.

Rusko podľa Černáka zložil aj zálohu vo výške 500-tisíc korún. Stalo sa tak po ďalšom stretnutí v bratislavskom hoteli Holiday Inn, kde už boli aj ľudia zo skupiny sýkorovcov. Zloženie zálohy vyšetrovateľom podľa zistení Sme potvrdil už aj ďalší člen Černákovho gangu, ktorý údajne peniaze od Ruska osobne preberal. V spolupráci so sýkorovcami potom začali Volzovú sledovať a pripravovať jej únos. 

Akciu prekazilo zatknutie Černáka v decembri 1997. Len pár dní pred tým mal Černák v Banskej Bystrici veľkolepú oslavu 31. narodenín, kde sa zúčastnili všetci významní muži slovenského podsvetia. Markíza mala ako jediné médium na akciu prístup. Z oslavy odvysielala na druhý deň reportáž v spravodajstve. Predminulý týždeň NAKA vypočula v postavení svedka – poškodeného aj samotnú Volzovú, ktorá žije v Nemecku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok