V protismere spôsobil tragédiu, v aute mu našli striekačky

TA3 SITA
23.10.2017 11:22

Vodič Toyoty uháňal po ceste vysokou rýchlosťou, ale nezvládol riadenie. Vyrútil sa do protismeru priamo do cesty protiidúcemu Volvu. Jeho vodič mal šťastie, horšie však dopadol zvyšok účastníkov - utrpeli ťažké zranenia a jeden boj o život prehral. V aute vinníka nehody našli podozrivé predmety.

V protismere spôsobil tragédiu, v aute mu našli striekačky
PZ

Obvinenie z usmrtenia

Vodiča, ktorý v sobotu spôsobil tragickú nehodu na ceste medzi Šintavou a Šoporňou v okrese Galanta, obvinili z usmrtenia. Počas dokumentovania nehody policajti našli vo vraku auta dve plné striekačky.

Nehoda sa stala po 14:00. Tridsaťštyriročný vodič Toyoty neprispôsobil rýchlosť, v zákrute nezvládol riadenie, prešiel do protismeru a zrazil sa s protiidúcim Volvom V50. Po náraze Toyotu s posádkou z Novej Bane odhodilo mimo cestu.

Vodič a o dva roky mladší spolujazdec z predného sedadla utrpeli ťažké zranenia. O život prišiel 27-ročný spolujazdec, ktorý sedel vzadu. Štyridsaťdvaročný vodič Volva zo Serede sa nezranil, alkohol mu nezistili, jeho 49-ročný spolujazdec je však ťažko zranený.

Vodičovi odobrali krv

Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, vodičovi Toyoty odobrali krv na toxikologické vyšetrenie. Na mieste policajti našli čierne textilné puzdro s digitálnou váhou s čiastkami neznámej sušiny a vo vraku auta dve striekačky.

Všetko poputovalo na expertízu. V prípade je začaté trestné stíhanie pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti. Za usmrtenie hrozí obvinenému vodičovi trest na dva roky až päť rokov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok