Odpor neprišiel, trest pre Daniela Lipšica je právoplatný

TA3 SITA
16.10.2017 13:02

Trestný rozkaz v prípade dopravnej nehody bývalého poslanca národnej rady a ministra vnútra Daniela Lipšica je právoplatný. Nebol proti nemu totiž v zákonnej lehote podaný odpor.

Podmienečný trest pre advokáta a bývalého politika Daniela Lipšica v súvislosti s dopravnou nehodou zo septembra minulého roka je už právoplatný. "Trestný rozkaz z 19. septembra sa stal právoplatný 10. októbra. V zákonnej lehote nebol proti nemu podaný odpor," uviedol hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Okresný súd Bratislava III trestným rozkazom z 19. septembra uznal Lipšica za vinného z prečinu usmrtenia a odsúdil ho na trojročný trest s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu päť rokov a uložil mu tiež probačný dohľad nad jeho správaním v skúšobnej dobe. Súd tiež Lipšicovi uložil zákaz činnosti viesť motorové vozidlá všetkého druhu šesť rokov.

Daniel Lipšic v septembri 2016 vo večerných hodinách na križovatke bratislavských ulíc Kutuzovova a Vajnorská zrazil 72-ročného muža, ktorý na následky zranení zomrel. Po nehode sa advokát vzdal poslaneckého mandátu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok