V Kalifornii zabíjajú najničivejšie požiare v modernej histórii

TA3 TASR
13.10.2017 07:52

Už najmenej 31 mŕtvych si vyžiadali mohutné lesné požiare, ktoré už niekoľko dní sužujú sever Kalifornie. Stovky ľudí sú nezvestné a tisíce ďalších museli opustiť svoje domovy. Ide o najtragickejšie požiare od roku 1933.

Sedemnásť mŕtvych hlásili z okresu Sonoma, jednej z oblastí najviac postihnutých požiarom. Tamojšie úrady tiež evidujú viac než 460 nezvestných, informovala agentúra Reuters. Domovy muselo opustiť približne 25.000 obyvateľov.

Vysoký počet nezvestných môže byť spôsobený chaotickou situáciou, v dôsledku ktorej sa mnohí z evakuovaných ešte neprihlásili úradom. Zničených bolo najmenej 3500 domov a budov a vyše 77.000 hektárov pôdy. Do likvidácie plameňov a zaistenia opatrení proti šíreniu plameňov nasadili okolo 8000 hasičov.

Len za posledný deň pribudlo do bilancie obetí, ktorá podľa úradov ešte nemusí byť konečná, osem mŕtvych. S ohľadom na počet obetí ide o najničivejšie lesné požiare v Kalifornii od roku 1933. Na území ôsmich okresov severnej Kalifornie zaznamenali v priebehu posledných štyroch dní viac než 20 požiarov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok