Hollywoodskeho mogula po sexuálnom škandále vymazávajú z histórie

TA3 ČTK TASR
12.10.2017 10:14

Opustila ho žena, jeho meno vymazávajú z filmov a pamätných tabúľ a najnovšie kvôli nemu mala výjazd aj polícia. Mocný filmový producent Harvey Weinstein po zverejnení informácií, že desaťročia sexuálne obťažoval známe aj neznáme hollywoodske herečky, smeruje strmo nadol.

Prehovorili aj Jolieová a Paltrowová

Weinsteinovo meno vymaže zo zoznamu ocenených ľudí aj Centrum Simona Wiesenthala. Táto humanitárna organizácia vyjazdrila zdesenie z množstva obvinení, ktoré proti producentovi v posledných dňoch vzniesli poškodené ženy.

Americký filmový producent je podozrivý, že za uplynulých 30 rokov sexuálne obťažoval najmenej osem žien, vrátane zamestnankýň svojej spoločnosti a známych herečiek. Najnovšie sa podobne vyjadrili aj herečky Gwyneth Paltrowová a Angelina Jolieová.

harvey-weinstein-01324-230ce80b7dd444fcbbe764595d1f5d81_0a000002-23ba-b048.jpg

V dôsledku týchto odhalení si Weinstein, ktorý produkoval viacero filmov ocenených prestížnou cenou Oscar, vzal minulý týždeň "dovolenku", aby získal čas "premýšľať nad sebou" a mohol "ovládnuť (svojich) démonov".

V nedeľu dostal Weinstein výpoveď z producentskej spoločnosti The Weinstein Company, ktorú spoluzakladal. Je tiež spoluzakladateľom produkčného domu Miramax, z ktorého dielne sú filmy ako Pulp Fiction, Zamilovaný Shakespeare, Gangy v New Yorku, Sex, lži a video či čierno-biely film Umelec.

Depresívny so samovražednými úmyslami

Polícia v kalifornskom Los Angeles potvrdila, že ju privolali do domu Weinsteinovej dcéry v meste West Hollywood pre "narušenie domáceho pokoja". Policajti zareagovali v stredu ráno na telefonát z domu, oznamujúci "rozruch", informoval policajný hovorca tlačovú agentúru DPA. Dodal, že špičkový filmový producent sa v dome nenachádzal, keď tam policajti dorazili, a nebol nahlásený žiadny trestný čin.     

Médiá už skôr informovali, že dom patrí Weinsteinovej 22-ročnej dcére Remy. Webová stránka TMZ venovaná šoubiznisu napísala, že dcéra nahlásila polícii, že jej otec má "samovražedné úmysly a je depresívny". Webová stránka zverejnila aj videozáznam s tvrdením, že zachytáva Weinsteina pred domom. Weinstein čelí od minulého týždňa obvineniam zo sexuálneho obťažovania a z údajných útokov na ženy.      

Jeho manželka Georgina Chapmanová, módna návrhárka značky Marchesa, sa pre časopis People v utorok vyjadrila, že odhalenia na adresu manžela jej zlomili srdce a rozhodla sa ho opustiť. S Weinsteinom má dve deti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok