Lidl opäť kritizovali pre reklamu, tentoraz sa ozvali Taliani

TA3 ČTK
12.10.2017 06:29

Na nemecký obchodný reťazec Lidl sa opäť zniesla kritika kvôli chýbajúcim krížom v jeho reklamných materiáloch. V talianskej pobočke v obci Camporosso v Ligurii visela fotografia kostola z Dolceacqua, z inej časti Talianska - bez krížov. Reťazcu podal sťažnosť miestny starosta.

Lidl opäť kritizovali pre reklamu, tentoraz sa ozvali Taliani
TASR

Lidl na svoju obranu uviedol, že fotografiu obdržal z fotografickej databázy. "Nevšimli sme si, že na fotografii chýbajú kríže. V žiadnom prípade nejde o marketingovú stratégiu, ale iba o nepozornosť, za ktorú sa našim zákazníkom, ale aj obyvateľom Dolceacqua ospravedlňujeme," píše sa v tlačovej správe. Obrázok bol odstránený a firma sa starostovi ospravedlnila.

Lidl sa kvôli vyretušovaným krížom dostal na predné stránky novín už skôr, kedy priznal, že nechal v rámci svojho "gréckeho týždňa" odstrániť kríže z fotografií kostolov na gréckom ostrove Santorini. Vtedy narazil na odpor v niekoľkých európskych krajinách. V Českej republike sa ozval proti chýbajúcim krížom aj kardinál Dominik Duka. Spoločnosť sa aj v tomto prípade ospravedlnila a zároveň ako vysvetlenie uviedla, že ide o súčasť jej obchodnej politiky, v ktorej sa usiluje o zachovanie náboženskej a politickej neutrality.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok