Banská Bystrica zavŕšila účinkovanie v skupine víťazstvom nad Fínmi

TA3
11.10.2017 22:30

Hokejisti Banskej Bystrice zavŕšili svoje účinkovanie v A-skupine Ligy majstrov víťazstvom nad fínskym tímom Tappara Tampere 5:2. Suverénnym Fínom tak pripravili vôbec prvú prehru v sezóne tejto súťaže.

Banská Bystrica zavŕšila účinkovanie v skupine víťazstvom nad Fínmi
SITA/Jakub Julény

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "Videli sme veľmi dobrý zápas z oboch strán, súper bol vynikajúci, aj keď niektorých hráčov nechal doma a skúšal mladých. To však jeho kvalitu neznížilo, my sme hrali veľmi dobre od začiatku, boli sme aktívni a to, čo nám nefungovalo v Tampere, teraz naopak. Išli sme víťazstvu oproti a pre nás je veľmi cenné a poučné. Hráči sa presvedčili, že ak správne robia veci, blokujú strely, povzbudzujú sa, môžu hrať proti každému súperovi."

Tomáš Surový, kapitán B. Bystrice: "Sme radi, že sme víťazne toto stretnutie zvládli, proti jednému z najlepších tímov v Európe. Toto víťazstvo nás určite povzbudí do ďalšej práce. Ináč sme dopadli v Lige majstrov tak, ako sme reálne aj mali, podľa sily a porovnaní líg. Mohlo to byť aj lepšie, no proti takým silným tímom sa len ťažko viackrát presadiť. Zápasová prax nepustí, ak sa chceme zlepšovať, takéto skúsenosti musíme naberať."

Tomáš Záborský, slovenský útočník Tampere: "My sme už predtým mali istý postup z prvého miesta, takže prístup k tomuto zápasu bol iný. Pár hráčov sme nechali doma, ja sám som minulý zápas nehral. Žiaľ, mladí dostali šancu a bolo vidieť, že nestačia. Rozhodli individuálne chyby, chýbalo srdiečko, mnohí akoby sem prišli na výlet."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok