Corgoň liga - Trnava - Senica 1:0

SITA
13.4.2012 19:44

Od úvodných minút sa šláger 27. kola niesol v napätí a prísnom dodržiavaní taktických pokynov obidvoch mužstiev. Bolo vidieť, že oba tímy ašpirujú na majstrovský titul. Nebezpeční a dôrazní hostia zo Záhoria sa bez rešpektu pustili do domácich červeno-čiernych, ktorí museli byť v pozore.

Corgoň liga - Trnava - Senica 1:0
SITA

Futbal - Corgoň liga - 27. kolo - piatok:

FC Spartak Trnava - FK Senica 1:0 (0:0)
Gól: 46. M. Vyskočil, ŽK: 90.+ Habánek - 52. Gorosito, 70. Strnad, rozhodovali: Kružliak - Jenčura, Bóllo, 6052 divákov 

Zostavy:
Trnava: Kamenár - Habánek, Gross, Kaufman, Ľ. Hanzel - R. Procházka (73. Pavelka), Karhan, Kuračka (78. Koubský), Mikovič - M. Vyskočil, Michal Gašparík (90. Ciprys) 
Senica: P. Bolek - Jaroslav Diviš, P. Pavlík, Gorosito, Pedro Leal - Blackburn (58. Hošek), Strnad, Wijlaars (64. Križko), Kalabiška - Diarrassouba - J. Černý 

Od úvodných minút sa šláger 27. kola niesol v napätí a prísnom dodržiavaní taktických pokynov obidvoch mužstiev. Bolo vidieť, že oba tímy ašpirujú na majstrovský titul. Nebezpeční a dôrazní hostia zo Záhoria sa bez rešpektu pustili do domácich červeno-čiernych, ktorí museli byť v pozore. Najmä rýchly legionár Diarrassouba zamestnával trnavskú obranu. Už v 5. min mali hostia prvú vážnu šancu. Pedro Leal rýchlym brejkom potiahol loptu, našiel Kalabišku, ktorý strelou medzi žrde preveril pozornosť Kamenára, ten však loptu vyrazil na rohový kop. V 11. min bolo horúco na opačnej strane, keď po Hanzelovom prieniku do pokutového územia sa Mikovič sám ocitol zoči-voči hosťujúcemu gólmanovi Bolekovi. Ten šancu zlikvidoval a následná dorážka Procházku letela vysoko nad. Gól visel na vlásku aj v 28. min, keď Gašparíkovu tvrdú strelu končekmi prstov vyrazil Bolek a nabiehajúcemu Procházkovi takmer istý gól z kopačky vykopol na rohový kop Gorosito. V 33. min mala Senica unikátnu šancu, keď Diarrassouba prehodil z hĺbky poľa oblúčikom loptu pohotovo na Kalabišku, ktorý bez prípravy prízemnou strelou opečiatkoval ľavú žrď Kamenárovej svätyne. Seničania svojím herným prejavom naznačovali, že právom patria medzi špičku Corgoň ligy. Celoplošnou kombinačnou hrou nedovoľovali domácim rozvinúť súvislú akciu.

Hneď po úvodnom hvizde druhej polovice zápasu Trnavčania rozohrali, Habánek vybojoval ťažkú loptu, prihral Karhanovi, ten priťukol Vyskočilovi a posledný menovaný z otočky po odrazení lopty od pravej žrde otvoril skóre zápasu - 1:0. V 55. min "vyprášil" rukavice Bolekovi z hranice šestnástky Gašparík. V 62. min sa Vyskočil, ktorý sa spolu s Procházkom vyhol ofsajdovej pasci Seničanov, rútil sám na Boleka, ale nepochopiteľne zahodil gólovú tutovku, keď vôbec netrafil bránku. V 77. min sa dostali k slovu Seničania, keď sa Pedro Leal ocitol v päťke v dobrej gólovej pozícii, ale v poslednej chvíli mu loptu vypichol dôrazný Gross. V 82. min sa dostali do šance opäť domáci hnaní hlasivkami zaplnených tribún. Mikovič sa po hrubej chybe Leala sa ocitol v pokutovom území, ale jeho tvrdá strela len o vlások minula ľavú žrď Bolekovej svätyne. V posledných minútach sa už nič nezmenilo a Trnava si pripísala do tabuľky dôležité tri body.

Hlasy:
Pavel Hoftych (tréner Trnavy): "Poďakovanie patrí fanúšikom a tiež hráčom Senice, ktorí prispeli k dobrému futbalu. V prvom polčase bola Senica nepríjemným súperom, čo dokumentovali jej hráči dobrou ofenzívnou hrou. Nastrelená žrď v závere polčasu vyjadrovala ich dobrý herný prejav. Naši hráči až do konca držali súpera na dištanc, nedovolili mu vypracovať si súvislú akciu a body ostali doma. Som spokojný."

Stanislav Griga (tréner Senice): "Bol to kvalitný ligový zápas, k čomu prispela i dobrá kulisa na štadióne. Aj hráči hrali pre niekoho. Ako sme zápas prehrali, mohli sme i remizovať, ale aj zvíťaziť. Domáci si väčším tlakom najmä v druhom dejstve vynútili prevahu a zaslúžene vyhrali. Blahoželám im k ceste za vytúženým úspechom."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok