NHL: Pánik asistoval asistoval pri víťazstve, Jaroš zažil premiéru

TA3 SITA
11.10.2017 07:08

Slovenský hokejista Richard Pánik má v úvode novej sezóny zámorskej NHL výbornú formu.

NHL: Pánik asistoval asistoval pri víťazstve, Jaroš zažil premiéru
SITA/AP

Pánik asistoval

Hokejisti Chicaga Blackhawks zvíťazili na ľade Montrealu Canadiens 3:1 v stretnutí severoamerickej NHL. Do zápasu vstúpil lepšie domáci Montreal, ktorý viedol už od druhej minúty, ale "čierni jastrabi" ešte do konca prvej tretiny otočili na 2:1 aj zásluhou slovenského útočníka Richarda Pánika, ktorý prihrával na gól Brandonovi Saadovi. Pánik v novej sezóne NHL získal už 6 bodov v 4 stretnutiach (3+3).

Jaroš zažil premiéru

Hráči Ottawy Senatos triumfovali nad Vancouverom Canucks 3:2 po samostatných nájazdoch. V drese "Senátorov" zažil premiéru v NHL 21-ročný slovenský obranca Christián Jaroš, ktorý odohral 6 minút a 22 sekúnd. Tím z hlavného mesta Kanady nezažil ideálny štart do novej sezóny, proti Vancouveru to bolo pre Ottawu vôbec prvé víťazstvo v ročníku 2017/2018.

Tučniaci navštívili Trumpa

Hokejisti Pittsburghu Penguins ako úradujúci držitelia Stanleyho pohára navštívili v Bielom dome vo Washingtone amerického prezidenta Donalda Trumpa. "Tučniaci" sa na audiencii zúčastnili druhý rok po sebe, vlani odovzdali vtedajšiemu prezidentovi USA Barackovi Obamovi dres, jeho nástupca Trump vyšiel naprázdno.

"Ste skutoční šampióni a patrioti," pochválil hráčov Penguins 71-ročný obchodný magnát. "Myslím si, že to bola dobrá akcia. Je to známka úspechov, ktoré táto partia hráčov dosiahla za posledné dva roky, najmä v ostatnej sezóne. To, čo sme dokázali, bolo neskutočne úžasné. Je pre mňa česť byť trénerom týchto skvelých hokejistov," uviedol kouč Mike Sullivan.

Sumáre NHL:

Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets 1:2 po predĺžení (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)

Góly: 59. Skinner - 51. Milano (Bjorkstrand, N. Foligno), 65. Milano

New York Rangers - St. Louis Blues 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Góly: 3. Zibanejad (Bučnevič, Shattenkirk) - 1. Gunnarsson (Schwartz), 14. B. Schenn (P. Stastny), 59. Schwartz (Sobotka, Pietrangelo)

Dallas Stars - Detroit Red Wings 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)

Góly: 10. J. Klingberg (Spezza), 20. Seguin (J. Klingberg, Ja. Benn), 29. Janmark (Radulov, J. Klingberg), 60. Hanzal (Janmark) - 24. Abdelkader (Zetterberg, Green), 56. Mantha (D. Larkin, Green)
Tomáš Tatar (Detroit) 20:26 min, 2 strely, -2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok