Lídri pravicových strán vyzývajú na volebnú účasť do VÚC

TA3 TASR
10.10.2017 12:54

Na Slovensku môže už štvrtého novembra nastať veľká zmena. Tvrdia to lídri pravicových politických strán, ktorí pozývajú k novembrovým voľbám do VÚC čo najviac ľudí. Hovoria, že ak by ich spoloční kandidáti na županov uspeli, šanca pravice zostaviť vládu po najbližších parlamentých voľbách bude oveľa väčšia.

Pravica je schopná spolupracovať

Opozičné strany SaS, OĽaNO, KDH a Demokrati Slovenska vyzývajú ľudí, aby v sobotu 4. novembra išli voliť predsedov a poslancov samosprávnych krajov. Zdôrazňujú, že každý hlas môže rozhodnúť, ako bude Slovensko vyzerať a či príde zmena. Pripomínajú, že kraje majú na starosti oveľa viac vecí, ako si ľudia uvedomujú.

Poukázali na nemocnice, regionálne školy či cesty. "Preto vyzývam občanov, aby prišli voliť," vyhlásil predseda SaS Richard Sulík a zdôraznil spojenie pravice. "Pravicové strany sa konsolidujú a sú schopné spolupracovať," povedal.

Spojená pravica podľa neho ponúka kandidátov, ktorí sú zárukou toho, že ak ich ľudia zvolia, kraje budú spravovať čestne a poctivo. Podľa jeho slov majú títo kandidáti aj čisté financovanie volebnej kampane. Závislí teda nebudú od žiadnych mecenášov.

 

Biedne výsledky predsedov krajov

Viacerí predsedovia krajov majú podľa Veroniky Remišovej z OĽaNO biedne výsledky, a preto kraje potrebujú zmenu. "A 4. novembra môže prísť. Každý môže byť jej súčasťou," uviedla s tým, že pri voľbách má hlas ktoréhokoľvek občana rovnakú váhu ako hlas premiéra či prezidenta.

Po zmene volá aj predseda KDH Alojz Hlina, podľa ktorého si ju kraje zaslúžia. "Ľudia, príďte, prosím. Kto môžte, pomôžte. Zmena je potrebná," obrátil sa cez médiá na občanov. Dodal, že krajské voľby môžu naštartovať zmenu, ktorá môže vyvrcholiť v parlamentných voľbách.

Ľudovít Kaník z DS zdôraznil, že pravica sa dokázala spojiť a ukazuje schopnosť spolupráce. "Tieto voľby rozhodnú o tom, aká bude po voľbách politická atmosféra na Slovensku. Ak sa podarí dosiahnuť zmenu v krajoch, bude to začiatok cesty k veľkej zmene, ktorá skončí zmenou v parlamentných voľbách. Zmenu potrebujú ľudia aj celá krajina," uviedol Kaník. Pravicové strany volajú po vyššej volebnej účasti. Čím bude vyššia, tým menšiu šancu na úspech majú podľa nich extrémisti. "Nízka volebná účasť je to, čo dáva šancu extrémistom," upozornil Kaník.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok