Parlament začal októbrovú schôdzu, témami sú Kiska i rozpočet

TA3 TASR
10.10.2017 13:51

V parlamente sa začala októbrová schôdza. Na poslancov čakajú desiatky vládnych a poslaneckých návrhov, celkovo mali prerokovať 69 bodov.

Podpredseda NR SR Béla Bugár otvoril rokovanie 21. schôdze parlamentu. Poslancov čaká ekonomický balík zákonov súvisiaci s budúcoročným štátnym rozpočtom, právne normy vetované prezidentom Andrejom Kiskom, ale aj otázka dofinancovania zdravotníctva 100 miliónmi eur ešte v roku 2017.

Celkovo je na programe 21. schôdze zatiaľ zaradených 69 bodov. Vláda predložila parlamentu na prerokovanie v prvom čítaní deväť návrhov zákonov, poslanci 24. V druhom čítaní je 26 vládnych návrhov zákonov.

Na programe rokovania je opäť predložená voľba člena Súdnej rady Slovenskej republiky, ktorá sa v septembri nekonala. Plénum má úlohu zvoliť nového člena, keďže 28. júna uplynulo funkčné obdobie Alene Šiškovej.

Predseda Ústavnoprávneho výboru NR SR Róbert Madej (Smer-SD) navrhuje štátnu tajomníčku rezortu spravodlivosti Moniku Jankovskú (nominantka Smeru-SD) a opozičný poslanec Ondrej Dostál (SaS) advokáta Allana Böhma. V rámci schôdze sa ešte bude konať voľba piatich členov Rady pre štátnu službu. Po zvolení všetkých členov bude nasledovať voľba jej šéfa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok