Obnovili proces v kauze vraždy jedného z bossov klanu sýkoriek

TA3 TASR
9.10.2017 17:44

Pred senátom Okresného súdu Bratislava I pokračoval proces v kauze prípravy vraždy Petra Čongrádyho, jedného z bossov bratislavskej skupiny sýkorovcov. Na pojednávaní vypovedali znalci z Kriminalisticko-expertízneho ústavu Policajného zboru SR. Proces by mal pokračovať aj v utorok 10. októbra.

Obnovili proces v kauze vraždy jedného z bossov klanu sýkoriek
TASR

Čongrádyho alias Čongiho zavraždili v roku 2004 na Pečnianskej ulici v Bratislave za bieleho dňa. Jeho smrť pripravovali už v roku 1999, avšak neúspešne. Pred súdom stojí pätica mužov – Sergej M., Peter H., Roman J., Dušan Š. a Vladimír Š. Obžalovaní sú vo väzbe. V prípade dokázania viny im hrozí až výnimočný trest. Vinu popierajú.

V tejto kauze nejde o prvý proces. Priami vykonávatelia vraždy sa v roku 2014 dohodli s prokurátorom a uzavreli dohodu o vine a treste. Beňo, ktorý strelcov koordinoval, dostal 15-ročný trest, strelec a svedok prebiehajúceho procesu Peter Kopera o tri mesiace menej a jeho komplic Smetana 14 rokov.

Čongrádyho zavraždili pred pizzeriou. Zasiahli ho do hlavy a rôznych častí tela 24 ranami, na následky ktorých na mieste činu zomrel. Bol považovaný za jedného zo štyroch nástupcov, vplyvných osôb skupiny sýkorovcov, po zavraždení jej zakladateľa Miroslava Sýkoru. Čongi bol bývalý vekslák a vyrastal v detskom domove. Mal mať na starosti ekonomickú časť skupiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok