Ženám obvineným z vraždy Kim Čong-nama ukázali dôkazy

TA3 TASR
9.10.2017 08:06

Dve ženy súdené za vraždu nevlastného brata severokórejského diktátora Kim Čong-una sa dostavili za prísnych bezpečnostných podmienok do laboratória, aby im tam ukázali oblečenie obsahujúce nebezpečný jed použitý pri zločine.

Ženám obvineným z vraždy Kim Čong-nama ukázali dôkazy
SITA/AP

Postup nie je bežný

Obvinené ženy pochádzajúce z Indonézie a Vietnamu sprevádzali pri návšteve laboratória na analýzu chemických zbraní sudca, žalobcovia a obhajcovia.

Časti ženského oblečenia, ktoré si tam prehliadli, budú neskôr na súde predložené ako riadny dôkazový materiál. AP pripomína, že návštevy laboratórií či miest činu bývajú pri súdnych procesoch v Malajzii bežnou praxou.

Malajzijský expert v oblasti chémie Raja Subramaniam vo štvrtok pred súdom uviedol, že stopy po chemickej bojovej látke VX v čistej forme a jeho prekurzory, ktoré sa našli na tele zavraždeného Kim Čong-nama, boli nájdené aj na mikine s nápisom LOL, ktorú mala v čase vraždy oblečenú podozrivá vietnamská občianka Doan Thi Huong. Stopy rozloženého VX sa našli aj za jej nechtami.

Odev usvedčil aj druhú obvinenú

Subramaniam uviedol, že stopy po vedľajšom produkte VX sa našli i na tričku s krátkym rukávom, ktoré mala v čase vraždy oblečené druhá podozrivá.

Dvadsaťdeväťročná Vietnamka Doan Thi Huong a 25-ročná Indonézanka Siti Aisyahová sú obvinené z toho, že 13. februára otrávili Kim Čong-nama tak, že mu na medzinárodnom letisku v majalzijskej metropole Kuala Lumpur potreli tvár jedom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok