Muž pri londýnskom múzeu zrazil chodcov, terorizmus vylúčili

TA3 TASR ČTK
7.10.2017 16:36

Pohotovostné zložky v Londýne zasahovali pri budove miestneho Prírodopisného múzea, odkiaľ bol nahlásený náraz automobilu do chodcov. Polícia informovala o viacerých zranených osobách. Pôvodne pracovala s viacerými verziami, neskôr potvrdila, že nešlo o terorizmus.

Spravodajkyni stanice, ktorá bola prítomná na mieste udalosti, policajti povedali, že ide len o ľahšie poranenia. V súvislosti s incidentom na ulici Exhibition Road v londýnskej časti South Kensington bola zadržaná jedna osoba. Záchranári informovali, že ošetrili 11 ľudí, zväčša so zraneniami hlavy a nôh. Deväť z nich previezli do nemocnice.

K nárazu vozidla do chodcov došlo okolo 14.20 h miestneho času (15.20 h SELČ), teda v čase, keď sa pri uvedenom múzeu zvyčajne nachádza mnoho ľudí vrátane zahraničných turistov. Na zverejnených fotografiách vidieť poškodené strieborné auto a muža, ktorého policajti pritláčajú k zemi.

Polícia incident podľa najnovších informácií nespája s terorizmom a vyšetruje ho ako dopravnú nehodu. Ďalšie podrobnosti zatiaľ nezverejnila. V Británii platí v súčasnosti druhý najvyšší, štvrtý stupeň ohrozenia terorizmom, čo znamená, že tamojšie úrady rátajú s vysokou pravdepodobnosťou útoku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok