NHL: Islanders po nástupe Haláka už neinkasovali, rytieri slávia úspech

TA3 SITA
7.10.2017 08:58

Hokejisti nováčika NHL Vegas Golden Knights uspeli vo svojom prvom dueli v zámorskej profilige. "Zlatí rytieri" zvíťazili na ľade Dallasu Stars 2:1 a stali sa prvým tímom od roku 1992, ktorému sa to podarilo. O oba góly hostí sa postaral útočník James Neal.

NHL: Islanders po nástupe Haláka už neinkasovali, rytieri slávia úspech
SITA/AP

Ukázali solidaritu

K úvodným dvom bodom výraznou mierou prispel aj brankár Marc-Andre Fleury, ktorý si pripísal 45 úspešných zákrokov. Hráči oboch tímov pred stretnutím ukázali solidaritu po streleckom útoku na koncerte v Las Vegas, keď sa počas národnej hymny zaradili do dvojzástupu na jednu modrú čiaru.

"Na tom koncerte som mal priateľov, je strašné, čo sa tam stalo. Snažíme sa tým ľuďom pomáhať najviac ako dokážeme. Môj prvý gól je pre nich," uviedol vo videorozhovore uverejnenom na oficiálnom twitterovom účte Golden Knights James Neal.

Halák s čistým kontom

V zápase Columbusu a New York Islanders uspeli domáci, ktorí zdolali "ostrovanov" jednoznačne 5:0. Ruský gólman Sergej Bobrovskij vychytal všetkých 29 streleckých pokusov a pripísal si 20. čisté konto v NHL, čím prekonal klubový rekord Steva Masona. "Na štadióne bola neuveriteľná atmosféra, bolo skvelé vyhrať doma pred našimi fanúšikmi. Ale bol to len jeden duel, sezóna je dlhá. Toto je iba začiatok," uviedol pre nhl.com Bobrovskij. "Urobil zopár kľúčových zákrokov v kľúčových okamihoch," pochválil ho podľa toho istého zdroja kouč Blue Jackets John Tortorella.

Predsezónna posila z Chicaga Blackhawks, ruský útočník Artemij Panarin, prihral na tri góly domácich a nováčikovia Sonny Milano s Pierrom-Lucom Duboisom zaznamenali svoje úvodné presné zásahy v zámorskej profilige. Po Duboisovom góle z 32. min vystriedal Thomasa Greissa v bránke hostí Jaroslav Halák. Slovenský gólman neinkasoval a pripísal si 11 úspešných zákrokov.

Panteri podľahli bleskom

Vo floridskom derby uspeli hokejisti Tampy Bay Lightning, ktorí v domácej Amalie Arene zdolali hráčov Floridy Panthers 5:3. V stretnutí sa predstavil aj kapitán domácich Steven Stamkos, pre ktorého to bol prvý odohraný duel od 15. novembra 2016. Víťazstvo "bleskov" režírovala najmä útočná lajna Ondřej Palát - Brayden Point - Yanni Gourde, ktorá sa postarala o tri presné zásahy.

"Bol to náš najlepší útok," pochválil ich tréner Tampy Bay Jon Cooper. Pridal sa aj Stamkos. "Boli fantastickí. Nemyslím si, že musím veľmi zachádzať do detailov. Ten, kto sledoval zápas, pochopí. Ich skvelý výkon bol očividný," uviedol kanadský útočník s macedónskymi koreňmi.

Sumáre výsledkov:

Columbus - New York Islanders 5:0 (2:0, 3:0, 0:0)

Góly: 2. Milano (O. Bjorkstrand, N. Foligno), 12. Atkinson (Panarin), 27. R. Murray (Panarin, Wennberg), 31. Werenski (Wennberg, Panarin), 32. Dubois (Jones)Jaroslav Halák (NY Islanders) odchytal 28:10 min, neinkasoval, 11 úspešných zákrokov.

Tampa Bay - Florida 5:3 (1:0, 1:2, 3:1)

Góly: 7. Palát (Point, Hedman), 21. Point, 41. Namestnikov (Stamkos, Killorn), 47. Kučerov, 60. Palát (Point) - 33. Brickley (Petrovic), 38. Pysyk (Vrbata, Trocheck), 55. Huberdeau (Dadonov, Yandle)Peter Budaj (Tampa Bay) do stretnutia nezasiahol.

Dallas - Vegas 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Góly: 38. Seguin (Devin Shore, Klingberg) - 51. Neal (Schmidt, Sbisa), 58. Neal (Eakin, Garrison).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok