Hokejový Slovan mení trénera, Říha po zlých výsledkoch končí

TA3 TASR
6.10.2017 09:39

Vedenie hokejového klubu HC Slovan Bratislava odvolalo Čecha Miloša Říhu z pozície hlavného trénera. Vo funkcii ho nahradil Bielorus Eduard Zankovec, ktorý sa dohodol s "belasými" na zmluve do konca prebiehajúcej sezóny. Slovenský účastník KHL o tom informoval na mimoriadnej tlačovej konferencii.

Hokejový Slovan mení trénera, Říha po zlých výsledkoch končí
SITA/Martin Medňanský

Říha doplatil na neúspešný vstup do základnej časti KHL 2017/2018. Slovan získal v 18 zápasoch iba 18 bodov, v tabuľke Západnej konferencie mu patrí 12. miesto so sedembodovou stratou na ôsmy Viťaz Podoľsk. Stolička pod Říhom bola už dlhší čas rozkývaná, vedenie klubu sa definitívne odhodlalo k trénerskej zmene po domácej prehre 0:1 s Torpedom Nižnij Novgorod.

"Po viacerých interných rozhovoroch na úrovni hlavného akcionára klubu sme sa napokon po poslednom domácom zápase rozhodli pre zmenu v realizačnom tíme. Herný prejav mužstva, ani dosiahnutý bodový zisk od začiatku aktuálneho ročníka KHL sa nestotožňujú s našimi predstavami. Veríme, že týmto rozhodnutím do kabíny prinesieme nový impulz, ktorý sa odzrkadlí už v najbližších dueloch," povedal generálny manažér Slovana Patrik Ziman.

"Chcel by som sa za celý klub poďakovať Milošovi Říhovi za prácu, ktorú v našom klube odviedol. Zapísal sa do histórie Slovana ako jeden z jeho najúspešnejších trénerov. Nejde len o jeho pôsobenie pri mužstve v KHL a veľkú zásluhu na postupe Slovana do play off o Gagarinov pohár v sezóne 2015/2016, v pamäti fanúšikov navždy zostanú aj oba slovenské majstrovské tituly z rokov 2002 a 2005, ako aj mimoriadne poctivá a oduševnená práca, ktorou sa v Slovane vždy vyznačoval," dodal Ziman.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok