Danko si vymenil skúsenosti s predsedom parlamentu Čiernej Hory

TA3 TASR
2.10.2017 15:03

Historicky prvá návšteva predsedu Národnej rady SR Andreja Danka (SNS) v Čiernej Hore od nadviazania vzájomných diplomatických stykov v roku 2006 sa začala rokovaním s predsedom parlamentu Čiernej Hory Ivanom Brajovičom.

"Na úrovni predsedov parlamentov sme si vymenili niekoľko informácií o rokovacích poriadkoch a o problémoch, ktoré sa dotýkajú vás aj nás," povedal Danko na tlačovej konferencii, ktorá nasledovala po stretnutí s Brajovičom. Podľa Danka bojujeme v slovenskom aj čiernohorskom parlamente s rovnakými problémami, keďže máme podobnú históriu a stáročia sme snívali o vlastnom štáte. Cieľom aktuálnej návštevy v Čiernej Hore je podľa predsedu NR SR "vyjadriť podporu všetkým procesom, ktoré Čierna Hora absolvuje" a ktoré ju ešte čakajú.

"Vážne by som chcel v mene Národnej rady Slovenskej republiky vyjadriť veľký obdiv k tomu, čo ste už dokázali v Čiernej Hore, a ubezpečiť vás, že v rámci integrácie v Európskej únii Slovensko stojí pri Čiernej Hore," povedal Danko na tlačovej konferencii.

Dodal, že by si želal, aby Slováci i národnostné menšiny žijúce v SR oveľa viac navštevovali Čiernu Horu a, naopak, aj Čiernohorci navštevovali Slovensko. "Pretože sme historicky aj do budúcnosti odkázaní na spoluprácu," uzavrel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok