Na stanici v Marseille vyčíňal muž, hlásia dvoch mŕtvych

TA3
1.10.2017 16:35

Francúzska armáda zastrelila muža, ktorý na miestnej vlakovej stanici dobodal dve ženy. Polícia miesto činu evakuovala a vyzvala obyvateľov, aby sa okoliu vyhli.

Dvoch ľudí dobodal na smrť zatiaľ neznámy útočník na hlavnej železničnej stanici Saint-Charles v juhofrancúzskom meste Marseille. Oznámil to na svojej stránke denník Sud-Ouest.

Miestna polícia vyzvala na Twitteri občanov, aby sa stanici, ktorá bola evakuovaná a premávka vlakov zastavená, a jej okoliu vyhli, pretože tam prebieha bližšie nešpecifikovaná operácia.

Noviny La Provence informovali, že útočník, ktorý bol zastrelený, vykrikoval Alláhu akbar! (v arabčine Boh je veľký).

Bezpečnostné zdroje podľa agentúry DPA uvádzajú, že útočníka "neutralizovali". Do Marseille mieri aj francúzsky minister vnútra Gérard Collomb.

Proti útočníkovi zasahovali vojaci slúžiaci v protiteroristickej operácii Sentinelle, hliadkujúci v uliciach miest a na rušných verejných priestranstvách vo Francúzsku už dva a pol roka v súvislosti so sériou teroristických útokov, ktoré si od januára 2015 vyžiadali 240 mŕtvych.

Saint-Charles je najdôležitejšou železničnou stanicou v metropolitnej oblasti Marseille a jedenástou najfrekventovanejšou vo Francúzsku. V roku 2008 ňou prešlo vyše 15 miliónov cestujúcich.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok