Ruský vojak obrátil kalašnikov na kolegov. Troch zabil a ušiel

TA3 TASR
30.9.2017 00:09

Vojak ruskej armády zo zatiaľ nezistených príčin spustil počas cvičenia streľbu na svojich spolubojovníkov, troch z nich zabil a ďalším dvom spôsobil zranenia. K incidentu došlo počas nočných strelieb na strelnici pri meste Belogorsk v Amurskej oblasti na Ďalekom východe. Jednou z obetí je dôstojník.

Ruský vojak obrátil kalašnikov na kolegov. Troch zabil a ušiel
SITA/AP (ilustračné foto)

Útočník spustil paľbu zo samopalu na kolegov, ktorí čakali na vstup na strelnicu. Z miesta činu utiekol aj so zbraňou a niekoľkými zásobníkmi. Vojaci po ňom začali pátrať. Podľa ministerstva obrany vyšetrovatelia pracujú so všetkými verziami príčin incidentu - mohlo ísť napríklad o nervové zrútenie vojaka.

Belogorské úrady zverejnili aj jeho meno; ide o 23-ročného desiatnika Hasana Abdulachadova z Dagestanu, vodiča-elektrikára rádiokomunikačnej stanice.

Vyšetrovatelia začali trestné stíhanie za vraždu. Ruský minister obrany Sergej Šojgu vyslal na miesto vedenú náčelníkom hlavného štábu pozemných síl. Gubernátor Amurskej oblasti Alexandr Kozlov nariadil posilniť v Belogorsku ochranu škôl, kotolní, nemocnice a administratívnych budov, aby nedošlo k rukojemníckej situácii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok