Herec Jan Tříska po páde z Karlovho mosta prehral boj o život

TA3 TASR
25.9.2017 09:29

Vo veku 80 rokov zomrel v nemocnici Jan Tříska. Slávneho českého herca hospitalizovali vo vážnom stave po páde z pražského Karlovho mosta. Okolnosti pádu sú nejasné. Tříska bol jeden z najtalentovanejších hercov z generácie českej novej vlny.

Tříska v sobotu spadol v Prahe z Karlovho mosta do Vltavy. Z vody ho vytiahla dvojica z neďalekej výletnej lode. "Tento pár vytiahol na palubu človeka bez známok života. Podľa mojich informácií sa na palube nachádzal zdravotník v čase svojho osobného voľna. Ešte pred príchodom našich ľudí sa podarilo mužovi obnoviť srdečnú činnosť," povedala v sobotu pre spravodajský server Novinky.cz hovorkyňa záchranárov v Prahe Jana Poštová.

Herca potom údajne previezli na anesteziologicko-resustitačnom oddelení v pražskej Vojenskej nemocnici v Střešoviciach. Ďalšie detaily neboli bezprostredne známe. Vážne zranenie významného českého herca potvrdila cez víkend PR manažérka pripravovaného filmu Na střeše Uljana Donátová.

"Je to, bohužiaľ, pravda," potvrdil jeho mladší herecký kolega Jiří Mádl, s ktorým mal Tříska onedlho nakrúcať nový film.

Herec, ktorý po emigrácii žil trvalo v Spojených štátoch, si ešte tohto roku dosýta užil rodného Česka, kde účinkoval na Letných shakespearovských slávnostiach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok