Štátnikov upozorňujú na chudobu či hlad špeciálne cukríky

TA3 TASR
24.9.2017 21:27

Svetovým lídrom rokujúcim na Valnom zhromaždení OSN v New Yorku o najzávažnejších problémoch sveta spríjemňujú prácu cukríky. Nedostali ich však len pre potešenie svojich chuťových buniek, majú ich upozorniť na ciele OSN.

Štátnikov upozorňujú na chudobu či hlad špeciálne cukríky
SITA/AP

"Svetoví lídri hltajú M&M potlačené cieľmi OSN," uviedla rozhlasová stanica NPR. Štátnici dostali špeciálnu edíciu farebných, populárnych amerických cukríkov M&M, podobných našim lentilkám. Na cukríkoch sú obrázky znázorňujúce ciele OSN. Celkovo ich bolo na Valnom zhromaždení rozdaných viac než 100.000 kusov, alebo 5 000 balení.

"Niekedy je ťažké upútať pozornosť ľudí na najväčšie problémy sveta: chudobu, hlad, choroby. Ale čo keby boli natlačené na M&M?" opýtala sa rozhlasová stanica. S takýmto nápadom prišla reklamná spoločnosť Project Everyone a ponúkla ho výrobcovi spomínaných cukríkov. Výsledkom sú cukríky v siedmich farbách s obrázkami reprezentujúcimi sedem zo 17 cieľov OSN pre trvalo udržateľný rozvoj, ktoré chce organizácia dosiahnuť do roku 2030.

bez-nazvu_0a000002-06b7-8293.jpg

Napríklad na oranžovom cukríku sú kontúry mesta. To je oficiálna ikona OSN pre cieľ číslo 11 - udržateľné mestá. Žltý cukrík zobrazuje slnko - cieľ číslo 7, ktorým je čistá energia. Na modrom cukríku je znázornená ryba a morské vlny, čo je cieľ číslo 14 - ochrana oceánov. "Je to sladká pripomienka toho, prečo tu diplomati, politici a svetoví lídri sú," uviedla NPR. Cukríky dostávajú štátnici od roku 2015, ale tento rok ich dostali najviac. Náklady znáša ich výrobca. Valné zhromaždenie sa koná v New Yorku od 12. do 25. septembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok