Turecká modelka prišla pre kontroverzný tweet o korunku krásy

TA3 TASR
23.9.2017 00:01

Organizátori zbavili Miss Turecko 2017 víťaznej korunky za jej príspevok na Twitteri, ktorý mal uraziť pamiatku 250 ľudí, ktorí zomreli počas vzdoru minuloročnému neúspešnému vojenskému prevratu.

Turecká modelka prišla pre kontroverzný tweet o korunku krásy
SITA/AP

Osemnásťročnej Itir Esenovej odobrali titul deň po tom, ako súťaž krásy vyhrala a získala právo reprezentovať Turecko na súťaži Miss World v Číne. Organizátori ju zbavili korunky pre jej júlový tweet, ktorí označili za "neprijateľný". Turecko bude teraz v Číne reprezentovať druhá v poradí Asli Sümenová.

Médiá informovali, že Esenová, modelka a univerzitná študentka, vyvolala rozruch na sociálnych médiách svojím vyjadrením na Twitteri v čase, keď sa v krajine konali spomienkové slávnosti za obete pri prvom výročí nevydareného vojenského prevratu. "Dostala som menštruáciu ráno 15. júla na deň martýrov. Pripomínam si tento deň krvácaním ako symbolom krvi martýrov," znel jej príspevok na Twitteri.

Esenová údajne poprela, že účet bol jej. Avšak podľa hlavného organizátora súťaže Miss Turecko Cana Sandikciogla výbor potvrdil, že je autorkou tweetu. Organizátorom sa dostal jej príspevok do pozornosti až po súťaži a trvalo im celé "hodiny", kým zistili, že ho písala víťazka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok