Prvá jazda s novou Fiestou a veľký test Renaultu Grand Scénic

TA3
16.9.2017 19:01

Pohľady automobilových fanúšikov sa v týchto dňoch upierajú na frankfurtský autosalón. Z výstavy vám prinesieme 50-minútovú špeciálnu reláciu, ktorú uvidíte v sobotu 23. septembra. Aktuálny Motoring venujeme prvej jazde a podrobnému testu.

V španielskom vnútrozemí sme sa prvýkrát povozili v novom Forde Fiesta. Už prvý pohľad naznačí, že konštruktéri tentokrát nezačínali na prázdnom liste papiera, ale vylepšovali, čo bolo dané.

Najviac noviniek vidno v kabíne, hoci priestorová ponuka sa zásadne nezmenila. Malý Ford vymenil stredovú konzolu plnú tlačidiel za dotykový displej. Pýchou auta sú naďalej jazdné vlastnosti. My sme si počas prvej jazdy vyskúšali najsilnejšiu verziu benzínového trojvalca 1,0 EcoBoost (103 kW/140 k).

Ponuka motorov na prvých novinárskych jazdách bola nanešťastie striedma. K dispozícii bol už iba turbodiesel 1,5 TDCi, ktorý nám k malému mestskému autu príliš nepasuje. Nový atmosférický benzínový trojvalec 1,1 Ti-VCT Ford do Španielska nepriviezol, a tak si ho snáď vyskúšame v domácom teste.

Väčšia časť relácie bude venovaná podrobnému testu Renaultu Grand Scénic. Kompaktný rodinný van so sedemmiestnym interiérom prešiel doslova radikálnymi zmenami. Na porovnanie vnútorného priestoru a pohodlia sme si prizvali predchodcu.

Mišo hľadal na bežných asfaltových cestách aj v ľahšom teréne výhody a nevýhody obrovských 20-palcových kolies. Mimochodom, vedeli ste, že "dvadsiatky" presadila do sériovej výroby žena? Švédka Agneta Dahlgrenová pôsobí v automobilke Renault od roku 1991 a zodpovedá aj za vzhľad SUV Kadjar a nového Mégane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok