Merkelová odmietla výzvu Schulza na ďalší televízny duel

TA3 TASR
13.9.2017 18:20

Kresťanskodemokratická únia kancelárky Angely Merkelovej reagovala odmietavo na výzvu lídra Sociánodemokratickej strany Nemecka Martina Schulza, aby sa obaja politici v rámci predvolebnej kampane stretli ešte raz v televíznom dueli.

Merkelová odmietla výzvu Schulza na ďalší televízny duel
SITA/AP

Merkelová a Schulz sa stretli pred televíznymi kamerami 3. septembra, pričom malo ísť o jediný takýto duel. Šéf SPD však večer načrtol možnosť ďalšieho duelu. Schulz sa počas vystúpenia v programe televíznej stanice ZDF vyjadril, že počas prvej a podľa pôvodného zámeru i jedinej debaty s Merkelovou neboli spomenuté mnohé záležitosti, o ktoré sa občania zaujímajú.

"Preto som dnes pani Merkelovej napísal list a vyzval som ju na ďalší duel so mnou, aby mohli byť prediskutované aj všetky tieto body," povedal Schulz. Centrála CDU reagovala, že v nedávnej debate "bolo povedané všetko". "Angela Merkelová sa rada zúčastnila na jednom televíznom dueli. Tento formát sa osvedčil a pri tom aj zostáva," uviedli kresťanskí demokrati.

V debate z 3. septembra sa Merkelová so Schulzom intenzívne venovali položeným otázkam, ktoré sa týkali predovšetkým migračnej krízy, integrácie prisťahovalcov a politiky voči Turecku. K témam, ako sú digitalizácia, dôchodky, školstvo či sociálne služby, sa nedostali vôbec alebo len okrajovo. Nemecké televízne stanice ARD, ZDF, RTL a SAT.1 už dávnejšie vyjadrili záujem o viac ako len jeden duel medzi Merkelovou a Schulzom. Šéfka CDU to však odmietla. Voľby do nemeckého Spolkového snemu sa budú konať 24. septembra. Schulzova SPD v preferenciách výrazne zaostáva za konzervatívnym blokom CDU/CSU, s ktorým momentálne vládne v tzv. veľkej koalícii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok