Liga majstrov: z úspešného vstupu sa teší Barcelona aj PSG

TA3 TASR
13.9.2017 10:23

Futbalisti FC Barcelona zvíťazili v utorňajšom šlágri 1. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2017/2018 na domácej pôde nad Juventusom Turín jednoznačne 3:0. Z úspešného vstupu do novej sezóny sa tešili aj hráči Bayernu Mníchov, Manchestru United, Parížu Saint-Germain, či Chelsea Londýn.

Liga majstrov: z úspešného vstupu sa teší Barcelona aj PSG
SITA/AP

Nasadili pomalé tempo

Barcelona sa tak svojmu súperovi revanšovala za vyradenie vo štvrťfinále uplynulej sezóny prestížnej súťaže, v ktorej to Juventus dotiahol až do neúspešného finále. Prvú šancu v zápase D-skupiny na Camp Nou si vypracovala "stará dáma", Mattia De Sciglio vypálil spoza veľkého vápna a Marc-Andre ter Stegen mal čo robiť, aby loptu vyškriabal. O ďalších šesť minút ho preveril aj Miralem Pjanič.

V ďalších minútach už prebrali taktovku domáci, no súper ich držal ďaleko pred svojou šestnástkou. Tempo bolo pomalé a šancí málo. Zaujala strela Luisa Suareza po priamom kope a výborný zákrok Gianluigiho Buffona, i šanca Ousamu Dembélého. V samom závere prvého polčasu sa domáci dočkali. Lionel Messi sa po narážačke so Suarezom dostal na hranicu šestnástky a strelou ľavačkou pomedzi nohy Mehdiho Benatiu k pravej žrdi otvoril skóre. Bol to jeho 95. gól v LM a 98. v európskych pohároch.

Argentínsky loptový kúzelník mohol zvýšiť v 52. minúte, ale jeho strela skončila na pravej žrdi. O štyri minúty neskôr už pridal druhý Ivan Rakitič, ktorý sa presadil z dorážky - 2:0. "Katalánci" mali hru pod kontrolou aj v ďalšom priebehu a v 69. minúte po rýchlej kontre pridal Messi tretí gól svojho klubu. V 78. minúte dostal Suarez loptu štvrtýkrát za Buffona, no rozhodca gól neuznal pre ofsajd.

Neymar strelil premiérový gól

V ďalšom stretnutí skupiny vyhral Sporting Lisabon na pôde Olympiakosu Pireus 3:2. Brazílčan Neymar strelil svoj premiérový gól v LM v drese Parížu Saint-Germain už v 19. minúte duelu B-skupiny s Celticom Glasgow, keď otvoril skóre po vyhratom šprintérskom súboji a presnom zakončení pod brvno. O štvrťhodinu neskôr si nabehol na dlhý center, hlavou sklepol loptu do vápna a Kylian Mbappé ju poslal do siete.

Pre francúzskeho mladíka to bol taktiež prvý gól v LM za PSG. Do polčasu ešte premenil jedenástku Edison Cavani a o víťazovi bolo rozhodnuté. V druhom dejstve si navyše strelil vlastný gól domáci Mikael Lustig a na konečných 5:0 zaokrúhlil Cavani. Uspel aj Bayern, ktorý zdolal oslabený Anderlecht 3:0.

Manchester stratil Pogbu

AS Rím si v domácom zápase C-skupine zmeral sily s vlaňajším semifinalistom Atleticom Madrid a duel, v ktorom dominovali hostia, sa nakoniec skončil bezgólovou remízou. V druhom skupinovom zápase si londýnska Chelsea pochutila na nováčikovi Karabach Agdam, ktorého "privítala" medzi európskou elitou debaklom 6:0.

Manchester United sa po ročnej pauze predstavil v skupinovej fáze a otvoril ju triumfom na domácej pôde nad švajčiarskym FC Bazilej 3:0. Trénerovi Jose Mourinhovi pokazilo víťazstvo v A-skupine zranenie stredopoliara Paula Pogbu, ktorý musel z ihriska už v 19. minúte. Na jeho miesto prišiel Marouane Fellaini a o štvrťhodinu neskôr otvoril hlavou skóre. Druhý kúsok pridal v 53. min Romelu Lukaku - 2:0 a skóre uzavrel Marcus Rashford. V ďalšom stretnutí Á-čka vyhrali futbalisti CSKA Moskva na štadióne Benfica Lisabon 2:1, keď otočili z 0:1.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok