Pápež František sa nešťastne zranil počas jazdy v papamobile

TA3 ČTK
10.9.2017 19:44

Hlava rímskokatolíckej cirkvi počas jazdy v papamobile stratila rovnováhu a mierne sa zranila. Stalo sa tak v kolumbijskom meste Cartagena. Výsledkom tejto nepríjemnej udalosti je podliatina na tvári a natrhnuté obočie, jeho stav však nie je vážny.

Hlava rímskokatolíckej cirkvi si na zranené miesta dáva ľad, oznámil vatikánsky hovorca. Zranenie si František spôsobil počas jazdy v papamobile, špeciálnom otvorenom vozidle, ktoré pápežovi umožňuje zdraviť sa s veriacimi.

Pápež spočiatku zranenie ignoroval a venoval sa ľuďom, neskôr mu však ošetrili ľavé oko priamo vo vozidle. "Dostal som ranu, ale som v poriadku," popísal neskôr pápež nepríjemný incident v štvrti San Francisco.

Pápež sa vyjadril aj k dramatickej situácii vo Venezuele, ktorá sa zmieta v nepokojoch vyvolaných protestami proti režimu prezidenta Madura. "Modlím sa za každú latinskoamerickú krajinu a najmä za Venezuelu," povedal František. "Vyzývam k odmietnutiu násilia v politickom živote. Na vážnu krízu treba nájsť riešenie," konštatoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok