Bugárovci varovali pred zľahčovaním a akceptovaním nového fašizmu

TA3
9.9.2017 10:35

Ľahostajnosť, zľahčovanie a akceptovanie radikálnych názorov vychádzajúcich z úst regionálnych a dokonca parlamentných politikov je pre našu krajinu veľmi nebezpečným javom. V súvislosti s Dňom obetí holokaustu a rasového násilia to uviedla strana Most-Híd v tlačovej správe, ktorú poskytla hovorkyňa strany Klára Debnár. Podľa predsedu strany Bélu Bugára je tento deň nielen pamätný, ale aj varovný.

Bugárovci varovali pred zľahčovaním a akceptovaním nového fašizmu
SITA/Diana Černáková

"Musíme mať na pamäti všetky udalosti, ktoré vyústili do hromadného vyvražďovania nevinných ľudí, a ktoré začali nariadeniami, obmedzeniami a zákazmi. Spomeňme si na obete holokaustu a rasového násilia, hovorme objektívne a otvorene o udalostiach v našich dejinách a nebuďme ľahostajní", uviedol Bugár.

Podľa strany sme už dlhšiu dobu svedkami pokusov o relativizáciu nacistických zločinov páchaných na židovskom obyvateľstve krajín okupovanej Európy a o popieranie holokaustu vôbec. Ľahostajnosť, zľahčovanie a akceptovanie radikálnych názorov vychádzajúcich z úst politikov je veľmi nebezpečným javom. "Demokracia musí byť rovnako silná ako tí, ktorí ju ohrozujú," uviedla ďalej strana. Preto podľa Mosta bolo nevyhnutné, aby na tieto skutočnosti zareagovali legislatívnymi zmenami, napríklad prijatím novely trestného kódexu, či zriadením znaleckého odboru na ministerstve spravodlivosti. "Legislatívne zmeny bez správneho postoja všetkých nás, politikov aj voličov, nenávisť nezastavia. Musíme stáť na strane tých, ktorí sa stávajú terčom nenávisti", dodal na záver predseda Mosta-Híd.

Pripomíname si Deň obetí holokaustu a rasového násilia. Vládni predstavitelia vojnového slovenského štátu pred 76 rokmi práve 9. septembra vydali nariadenie o právnom postavení židov, ktoré patrilo medzi najprísnejšie protižidovské opatrenia v Európe.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok