Tajný dokument o škandále s eurofondami údajne ukazuje na Danka

TA3 SITA
7.9.2017 19:43

Podpredsedníčka parlamentu Lucia Nicholsonová z SaS v rozprave k odvolávaniu ministra práce Jána Richtera vyhlásila, že dostala utajenú kriminálnu informáciu z NAKA, ktorá hovorí o podozreniach z korupcie predsedu Národnej rady a SNS Andreja Danka.

Tajný dokument o škandále s eurofondami údajne ukazuje na Danka
SITA/Ľudovít Vaniher

„Ide o informáciu od zdroja, ktorý polícia vyhodnotila najvyšším stupňom dôveryhodnosti – A1. Podľa kriminálnej informácie by mal byť predseda parlamentu Andrej Danko zapletený do korupčného škandálu v súvislosti s eurofondmi pod ministerstvom školstva,“ povedala Nicholsonová. Informácia je z 19. augusta 2016. Na svojom webe o tom informuje Denník N.

„Sú dve možnosti ako tento dokument, ktorý spĺňa všetky formálne náležitosti, vznikol – buď ide o fabrikát informácií, ktorý vznikol na politickú objednávku za účelom vydierať predsedu národnej rady, alebo ide o štandardný postup pracovníka NAKA, ktorý sa dopracoval k informáciám o korupcii pána Danka v spolupráci s ďalšou osobou, ktorá je spájaná s asistenciou pri prerozdeľovaní eurofondov a ktorá podniká s osobami, ktoré stoja vo finančnom pozadí predsedu Andreja Danka,“ povedala poslankyňa.

Poslankyňa podala trestné oznámenie a pýtala sa, či polícia urobila všetko pre to, aby prípad za rok vyšetrila. Zároveň sa pýtala, či informácia neslúžila na vydieranie Danka. „Tak sa teda pýtam, aj predsedu parlamentu, či je tento dokument dôvodom, pre ktorý Danko nemal odvahu žiadať koniec Kaliňáka, ktorý bol po Bašternákovi pripravený na tácke, on bol naservírovaný. Celé Slovensko očakáva, že padne Kaliňák a predsa to ten Danko neurobil, nenašiel odvahu,“ povedala. Denník N informoval, že tento dokument dostala aj redakcia média. Podľa informácií média ide o skutočný dokument zo systému polície.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok