Župan Trebuľa po rokoch nekandiduje: Je čas, aby nadviazali iní

TA3 SITA
7.9.2017 13:52

Z terajších predsedov samosprávnych krajov jedine predseda Košického samosprávneho kraja Zdenko Trebuľa nekandiduje opätovne. Post zastáva už tretie volebné obdobie po sebe. Ako uviedol, rozhodol sa nekandidovať znova po zrelej osobnej úvahe.

Župan Trebuľa po rokoch nekandiduje: Je čas, aby nadviazali iní
SITA/Ivan Fleischer

„Bolo to moje slobodné rozhodnutie. V samospráve pôsobím od roku 1999. Sedem rokov som bol na čele mesta Košice a dvanásť rokov som predsedom samosprávneho kraja. Myslím si, že je to dosť dlhé obdobie na to, aby človek ukázal svoje riadiace a manažérske schopnosti a ja som to dokázal. Dokumentujú to mnohé úspechy Košického kraja,“ povedal Trebuľa.

Myslí si, že po troch funkčných obdobiach na čele krajskej samosprávy naplnil programové ciele. Konštatoval, že po istom období vo funkcii však zákonite prichádza určitý rutinný prístup, ktorý môže viesť k stagnácii a tomu chce predísť. „Je čas, aby na výsledky našej práce nadviazali noví ľudia s vlastným pohľadom, čerstvou silou a kreativitou, ktorými nadchnú aj ľudí v našom kraji,“ konštatoval Trebuľa.

Podľa Trebuľu vysoký počet kandidátov na predsedov VÚC na Slovensku – až 90 je odrazom politickej a spoločenskej situácie na Slovensku. O post predsedu KSK sa v nadchádzajúcich voľbách uchádza 15 kandidátov. Traja sú koaliční kandidáti, osem kandidátov nominovali jednotlivé politické subjekty a štyria kandidujú ako nezávislí. Medzi kandidátmi je aj jedna žena.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok