Kotleba sa rozhodol. Chce byť opäť banskobystrickým županom

TA3
31.8.2017 15:17

Predseda ultrapravicovej ĽSNS Marian Kotleba ohlásil, že bude opäť kandidovať na post predsedu Banskobystrického kraja. S ohlásením svojej kandidatúry dlho váhal. Jeho hlavným súperom bude zrejme podnikateľ Ján Lunter, ktorému sa darí v prieskumoch a podporili ho koaličné aj viaceré opozičné strany.

Kotleba sa rozhodol. Chce byť opäť banskobystrickým županom
SITA/Marek Mrviš

Súčasný predseda Banskobystrického samosprávneho kraja sa bude v novembrových voľbách do vyšších územných celkov opätovne uchádzať o post šéfa kraja. Informoval o tom na tlačovej besede v banskobystrickom sídle Ľudová strana Naše Slovensko.

Ako uviedol, každý deň s kolegami či rodinou prehodnocoval, či bude kandidovať. Na jednej strane sú "spoločenské tlaky, hlúpe reči od ústavných činiteľov, osočovania a kampaň proti nemu", na druhej strane dobré výsledky, ktoré v hospodárení BBSK dosiahol a dobre nastavený systém fungovania kraja. "Rozhodol som sa, že idem do toho, pokúsim sa obhájiť funkciu predsedu a zabojujem o dôveru ľudí," konštatoval
Kotleba.

ĽSNS postaví do volieb 38 kandidátov na poslancov Zastupiteľstva BBSK. To má celkovo 49 kresiel. "Nie som idealista, nemyslím si, že všetci majú šancu prejsť. Keby sme získali 10-15 poslancov, bol by to veľký úspech," zdôraznil
Kotleba. Podľa šéfa kraja jeho kampaň bude spočívať v stretnutiach s občanmi vo všetkých okresoch a v niekoľkých bilbordoch. Bude financovaná zo sumy 75.000 eur, ktorá je už na transparentnom účte. Sú to peniaze, ktoré ĽSNS vyčlenila na kampaň svojich kandidátov vo všetkých ôsmich krajoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok