PR správa

Úroky v bankách sú na historickom minime, rozumnejšie je investovať. Dajte si však pozor na to, s kým to bude

PR
21.8.2017 16:40

Každý, kto má až doteraz uložené svoje peniaze v banke na vkladnej knižke či termínovanom účte, by mal spozornieť. Aktuálne zhodnotenie v bankách je totiž kvôli nízkym úrokom takmer nulové.

Úroky v bankách sú na historickom minime, rozumnejšie je investovať. Dajte si však pozor na to, s kým to bude

Väčšina ľudí sa nízkym úrokom samozrejme teší, pretože platia menej za spotrebné úvery či hypotéky. Pre tých, čo však namiesto požičiavania peniaze radšej zhodnocujú, sú aktuálne sadzby doslova finančným peklom.

Väčšina bánk ponúka zhodnotenie vkladov na úrovni 0,2 až 0,3 % a objavujú sa už náznaky, že to môže byť dokonca všetko naopak - namiesto zhodnotenia budú klientom účtovať sankčný úrok za to, že peniaze nechávajú na svojich účtoch.

Riešenie sa volá investovanie, ale treba si dať pozor

Kto sa nechce zmieriť s tým, že mu zrazu jeho peniaze nič nezarábajú, má v podstate len jedinú možnosť - skúsiť investovanie. Pre laikov alebo začiatočníkov je však táto oblasť ako chodenie po tenkom ľade: ak sa vám to podarí, budete za hrdinu, pokiaľ zlyháte, následky môžu byť doslova až smrtiace.

Najčastejším spôsobom investovania je vložiť peniaze do niektorého z podielových fondov, ktoré majú vo svojej ponuke banky. Háčik je však v tom, že väčšina fondov nedosahuje dlhodobo atraktívny výnos a ak aj nejaký zisk z investovania budete mať, veľmi ľahko z neho ukroja neúmerne vysoké poplatky.

Práve vysoké a časté vstupné, priebežné a výstupné poplatky sú jedným z najdôležitejších dôvodov, prečo by ste mali investovať čo najviac priamo a bez zbytočných medzičlánkov. To v praxi znamená, že musíte zabudnúť na banky a zamerať svoju pozornosť iným smerom.

Investičné sprostredkovanie ako strašiak? Určite nie

Alternatívou k investovaniu prostredníctvom bankových domov sú privátne spoločnosti zamerané na priame investovanie. V tejto oblasti je však jeden pojem, ktorý naháňa viacerým ľuďom strach a to: investičné sprostredkovanie.

Môžu za to „čierne ovce“, ktorých jediným cieľom bolo získať čo najviac klientov bez ohľadu na výhodnosť či prospešnosť investovania pre individuálneho investora. Investičného sprostredkovania a investovania prostredníctvom privátnych spoločností sa pritom vôbec netreba báť.

V konečnom dôsledku sa totiž investuje do veľmi podobne zameraných podielových fondov, prípadne do charakterovo podobných dlhopisov, ako tomu je pri investovaní cez banky. Akurát si treba vedieť vybrať seriózneho partnera na takéto investovanie.

Príkladom takéhoto partnera je spoločnosť PRIVATE CONSULTING GROUP. Ide o profesionálnu investičnú spoločnosť, ktorá je zapísaná ako samostatný finančný agent v registri vedenom NBS. To znamená, že spĺňa všetky prísne kritéria na odbornosť a transparentnosť v oblasti investovania. Ak chcete investovať s istotou, práve licencia od NBS je veľmi dobrým orientačným znamením.

Pred konkurenciou o dve konské dĺžky

Samozrejme, na Slovensku majú licenciu na investičné a finančné sprostredkovanie viaceré subjekty. PRIVATE CONSULTING GROUP je však z hľadiska šírky portfólia a najmä individuálnej starostlivosti o investora ďaleko pred konkurenciou. Ak by sme mali použiť dostihovú terminológiu, bolo by to doslova o dve konské dĺžky.

Tou prvou myslíme možnosti investovania. V portfóliu spoločnosti nájdete dlhopisy aj investovanie do podielových fondov. Dlhopisy môžu mať splatnosť 5 aj 10 rokov, podielové fondy môžete využiť pokojne aj na dlhodobejšie investovanie. Od konkurencie sa PRIVATE CONSULTING GROUP odlišuje aj tým, že ponúka pre investorov cenné papiere Arca Capital, čo je známa investičná a finančná skupina na čele so slovenským miliardárom Pavlom Krúpom.

Druhá konská dĺžka predstavuje starostlivosť o klienta. Ten sa stretáva v prípade PRIVATE CONSULTING GROUP s expertmi, ktorí sa v investovaní skutočne vyznajú a poznajú ho z vlastnej praxe. Okrem toho však pozerajú na každého investora najmä individuálne a vedia, že jeho potreby môžu naplniť jedine vtedy, ak budú detailne poznať jeho želania, preferencie a očakávania.

Nestresujte sa, zarábajte

Chcete naozaj zhodnotiť svoje finančné úspory a nechať peniaze zarábať? Obráťte sa na profesionálov. Neutopte svoje zisky v poplatkoch, ktoré si účtujú banky. Nestrácajte nervy a čas s amatérmi, ktorých jediným cieľom je na vás zarobiť a investičné sprostredkovanie vnímajú ako vedľajšiu činnosť.

Skúsenosti existujúcich klientov a investorov PRIVATE CONSULTING GROUP sú veľavravné. Rovnako tak aj čísla a rast hovoria jasnou rečou. Za všetky údaje stačí spomenúť len jediný: v oblasti predaja investičných produktov vyššie spomínanej skupiny Arca Capital je PRIVATE CONSULTING GROUP lídrom na našom trhu. Viac snáď netreba ani dodávať, jedine otázku: na čo ešte čakáte?

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok