Sýkorovca Vincka chceli pustiť na slobodu, on to odmietol

TA3 TASR
17.8.2017 12:21

Takzvaný veľký boss sýkorovcov, obávaný Kýbel, sa na slobodu nepozrie. Rozhodol o tom súd, ktorý však pustil spoza mreží jeho kumpána, zvaného Vincko. Ten to však prekvapivo odmietol.

Zvyšné dni si už chce "odkrútiť"

Boss gangu sýkorovci Róbert Lališ, prezývaný Kýbel, zostáva vo väzbe. Rozhodol o tom Krajský súd v Banskej Bystrici.

U jeho komplica Ivana Cuppera, zvaného Vinco-Vincko, súd síce skonštatoval, že dôvody väzby existujú, ale nahradil ju nielen dohľadom probačného a mediačného úradníka, povinnosťou hlásiť každú zmenu pobytu a zákazom opustiť územie Slovenska, ale aj použitím technických prostriedkov - signalizačného zariadenia.

Dôvodom, prečo súd takto rozhodol, bol aj fakt, že Cupperovi sa skončí 25. septembra možná lehota väzby. Rovnako ako prokurátor, aj Vincko prekvapivo podal voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorých v najbližších dňoch rozhodne Najvyšší súd. Sťažnosť podal aj Kýbel. Ako potvrdila Cupperova obhajkyňa Magda Jaňovková, hoci jej klient môže ísť na slobodu s podmienkami súdu, nechce, zvyšné dni do skončenia väzby si už chce "odkrútiť""Nechce preto, lebo by bola jeho rodina obmedzovaná práve technickým prostriedkom, ktorý musí byť inštalovaný v byte, kde jeho rodina žije a ten byt by tak de facto stratil súkromie," zdôvodnila Jaňovková.


Obžaloba zo šiestich vrážd

Obaja sýkorovci čelia obžalobe, ktorá ich spolu s komplicmi viní zo šiestich vrážd z rokov 1998 a 1999 - Eduarda a Roberta Diničovcov, Romana Deáka, Alojza Házyho, Dalera Hlavačku, Miloša Piliara a zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici Kýbla a Vincka už dvakrát odsúdil na doživotie, najprv v roku 2016 a naposledy v apríli tohto roku. Obaja podali odvolanie a NS SR zakaždým rozsudky zrušil. Trestnú vec obžalovaného Lališa. a spol. napokon ŠTS odňal a prikázal Krajskému súdu v Banskej Bystrici, aby ju v potrebnom rozsahu prejednal a rozhodol. Proces sa teda začne odznova, termín je stanovený na koniec októbra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok