Kríza je zrejme zažehnaná, lídri sa dohodli bez Koaličnej rady

TA3 SITA TASR
15.8.2017 08:40

Vo vládnej koalícii nie je žiadna kríza a rokovania budú pokračovať ďalej. Aj týmito slovami sa koaliční lídri snažia upokojiť situáciu po zrušení rokovania koaličnej rady. V médiách sa počas dňa objavila informácia, že účasť na nej údajne zrušil predseda národniarov pre nevhodné vyjadrenia predstaviteľov SMERU. Úrad vlády tvrdí, že nič vážne sa nedeje a na vine sú vraj médiá, ktoré vytvárajú napätie v spoločnosti.

Koaličná rada vraj nie je potrebná

Koaličná rada, ktorá sa mala uskutočniť večer, nebude, lebo to nie je potrebné. Podľa premiérovej hovorkyne došlo k vzájomným konzultáciám lídrov. Predsedovia vládnych politických strán Robert Fico, Béla Bugár a Andrej Danko sa po konzultáciách dohodli na riadnom priebehu a na schválení programu zasadnutia vlády, ktoré sa uskutoční v stredu.

Dohodli sa aj na časovom harmonograme prípravy dodatku ku Koaličnej zmluve "s osobitným zreteľom na ďalšie priority Programového vyhlásenia vlády SR". "Vzhľadom na blížiace sa voľby do VÚC vyjadrili záujem vytvoriť konzultačné mechanizmy aj na nižších politických úrovniach," informovala. Predsedovia vládnych strán zároveň vyjadrujú znepokojenie nad skutočnosťou, že médiá uverejňujú narastajúci počet nepravdivých a polopravdivých informácií s cieľom vytvárať za každú cenu napätie v spoločnosti a útočiť na stabilitu vlády.

Muži sa nevedeli dohodnúť

"Pracujeme ako predtým. Žiadne krízy by nemali ohrozovať chod ministerstiev. Sme tu normálni úradníci a naša odbornosť je zárukou, že aj počas krízy tieto ministerstvá fungujú," uistila ešte pred zverejnením správy o dohode ministerka pôdohospodárstva za SNS Gabriela Matečná. Podľa Matečnej bola kríza len v tom, že "tí muži sa nevedia dohodnúť a povedať si, čo ktorý potrebuje a čo je pre nich v tejto chvíli podstatné".

Ministerka zdôraznila, že existuje vládny program, ktorý je potrebné plniť. "A my na ministerstvách robíme všetko pre to, aby to tak bolo. Akákoľvek kríza, nielen vládna, nehovorí o tom, že sa život zastavil. Ten beží ďalej a myslím si, že pokračujeme v práci," dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok