Vydali varovanie pred silným vetrom, hrozia aj búrky s krúpami

TA3 TASR
12.8.2017 14:24

Viaceré okresy západného a východného Slovenska môže potrápiť silný vietor. Meteorológovia očakávajú, že tu vietor môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu. SHMÚ preto vydal do 23.00 h výstrahu 1. stupňa. Zároveň varuje pred búrkami s krúpami, ktoré sa môžu vyskytnúť na strednom a severnom Slovensku.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pred búrkami výstrahy pred búrkami pre Námestovo, Dolný Kubín, Tvrdošín, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Banská Bystrica a Brezno.

S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny zrážok dosiahnuť 20 až 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu. Pri búrkach je možný aj výrazný, no prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch, stekanie vody zo svahov či zatápanie pivníc a podchodov.

bez-nazvu_0a000002-07e9-87d2.jpg

SHMÚ zároveň varuje na západnom a východnom Slovensku pred silným vetrom, ktorý môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu. Vysoké teploty môžu zas potrápiť okresy Trebišov, Michalovce a Sobrance.

Meteorológovia prostredníctvom sociálnej siete informujú, že vo väčšej časti Slovenska bolo popoludní 17 až 25 stupňov Celzia, ale vo väčšej časti východného a miestami aj na juhu stredného Slovenska bolo 26 až 32 stupňov Celzia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok