Real Madrid zdolal Manchester United a obhájil Superpohár UEFA

TA3 TASR
8.8.2017 23:56

Futbalisti Realu Madrid zdolali Manchester United 2:1 a stali sa víťazmi utorňajšieho súboja o Superpohár UEFA v macedónskom Skopje. Góly šampióna uplynulého ročníka Ligy majstrov vsietili Casemiro (24. min) a Isco (52. min), útočník "červených diablov" Romelu Lukaku v 62. minúte už iba znížil.

Španielske kluby dominujú

Realu sa podarilo obhájiť cennú trofej z vlaňajška, predtým ju vyhral aj v rokoch 2002 a 2014. Španielske kluby celkovo dominujú, od roku 2009 neuspeli len raz, keď sa presadil nemecký Bayern Mníchov. "Biely balet" nastúpil v základnej zostave bez najlepšieho hráča planéty Cristiana Ronalda. Portugalský útočník začal s tréningom po dlhej letnej dovolenke len minulý týždeň a v Aréne Filipa II. sa dostal na ihrisko až v 83. minúte, keď vystriedal Karima Benzemu.

V nedeľu 13. augusta čaká na Real Madrid prvý duel španielskeho Superpohára na pôde úhlavného rivala FC Barcelona. Manchester United v ten istý deň vstúpi do novej sezóny zápasom 1. kola Premier League proti West Hamu United.

fans_0a000002-331a-fdc6.jpg

Priebeh hry

Už v 3. minúte sa ocitol v solídnej šanci Bale, ale akrobatickým volejom netrafil bránu. Real mal viac z hry, v 16. minúte po rohovom kope hlavičkoval Casemiro do brvna a ani o dve minúty mu nebolo dopriate v ďalšej dobrej pozícii. Do tretice už ale rozvlnil sieť za de Geom, keď v sklze ľavačkou zužitkoval center Carvajala. Bola to situácia hraničiaca s ofsajdom, ale taliansky rozhodca Rocchi gól uznal.

Mourinhov tím sa trápil, v útoku bol dlho neškodný. V 39. minúte po dobrej práci Herreru mohol ísť do zakončenia, lenže Lukaku stál v ofsajde a obral svoj tím o gólovú príležitosť. Polčasové dianie uzavrela šanca Benzemu, ktorý v 43. minúte preveril de Geu.

Brankár United bol v permanencii aj krátko po zmene strán pri strele Kroosa spoza šestnástky, ktorú vytlačil na roh. V 52. minúte sa obrancovia anglického tímu prizerali "šachovačke" Balea s Iscom, na konci ktorej bolo technické obstrelenie druhého menovaného - 2:0. Nádej pre United mohol vykresať už o dve minúty Lukaku, ale z malého vápna poslal Navasom odrazenú loptu trestuhodne nad bránu.

Definitívne rozhodnúť mohol v 61. minúte Bale, no loptu napálil len do brvna. Už o niekoľko desiatok sekúnd zahrmelo na opačnej strane ihriska, Navas strelu Matiča vyrazil len pred seba a pohotový Lukaku zblízka znížil - 2:1. Real prežil krušné chvíle po inkasovanom góle, keď sa súper dostával do platonického tlaku, z ktorého ale nič nevyťažil. V 81. minúte spálil tutovku striedajúci Rashford, proti ktorému vynikajúco zasiahol Navas. V sedemminútovom nadstavenom čase Lucas nepochodil pred de Geom, ale nepremenená šanca ho v konečnom dôsledku mrzieť nemusela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok