Útočníkovi spred baru Mariatchi potvrdili prísny trest

TA3 TASR
8.8.2017 15:52

Na šesť rokov a šesť mesiacov odsúdil Krajský súd v Nitre Jána Ďurova za to, že 1. januára 2014 dokopal majiteľa baru Mariatchi. Potvrdil tým rozhodnutie prvostupňového súdu. "Odsúdený bol zaradený do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody s minimálnym stupňom stráženia. Rozhodnutie nadobudlo dňom rozhodnutia Krajského súdu v Nitre právoplatnosť," informoval hovorca súdu Mário Pivarči.

Útočníkovi spred baru Mariatchi potvrdili prísny trest
youtube.com/Slovensko Bez Fašistov

Ku skutku, za ktorý bol Ďurov odsúdený, došlo počas silvestrovskej noci 2013/2014. Ráno 1. januára niekto rozbil na bare Mariatchi okno. Potom, ako majiteľ podniku Radovan Richtárik vybehol von, stal sa obeťou viacerých útočníkov. Trestné stíhanie dvoch mužov bolo zastavené, ďalší z nich, František B. už bol odsúdený na ročný podmienečný trest. Ďurov bol odsúdený za to, že majiteľa podniku pri útoku kopal do hlavy a do nohy.

Video zo skoršieho incidentu, ktorý sa odohral v Mariatchi
(Nie je vhodné pre deti a citlivé povahy)

Pred súd sa ešte stále nedostal starší prípad, keď na bar Mariatchi a jeho hostí v októbri 2013 zaútočila skupina mužov s vyholenými hlavami. V tomto prípade bolo obžalovaných päť osôb. Jeden z nich, bývalý profesionálny vojak Tomáš S., sa k činu priznal a uzavrel s prokuratúrou dohodu o vine a treste. Za útok dostal pokutu 400 eur.

Hlavné pojednávanie v tomto prípade sa malo začať v júni tohto roku, jeden z obžalovaných sa však na súd nedostavil, ospravedlňoval sa tým, že sa mu pokazilo auto. Súd vytýčil ďalší termín pojednávania na koniec septembra.

Témy: Nitra Sud
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok