Českým turistom z havarovaného autobusu ošetrovali najmä zlomeniny

TA3 ČTK
5.8.2017 09:54

Žiadny z asi 20 zranených pasažierov českého autobusu, ktorý v piatok večer 4. augusta havaroval v Taliansku, nie je v ohrození života. Oznámila to hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Michaela Lagronová.

Prípad podľa hovorkyne rieši poisťovňa, ktorej asistenčná služba je v kontakte s partnerskou poisťovňou v Taliansku a stará sa nezraneným o ubytovanie. Príčiny nehody vyšetruje polícia. Nehoda sa stala približne o 19:00 v malej obci Ronzone medzi Bolzanom a Trentom. Podľa Lagronovej viezol autobus približne 40 cestujúcich. Vodič autobusu zomrel.

Presný počet zranených zatiaľ nie je známy. Zranilo sa okolo 20 ľudí, z toho asi päť stredne ťažko, ale nikto nie je v ohrození života. Vážnejšie zranení boli prevezení do nemocnice Santa Chiara v Trente. Podľa lekárov zrejme nebudú musieť byť operovaní, utrpeli najmä zlomeniny. Ostatní cestujúci sú zranení ľahko a boli ošetrení v nemocniciach v okolí.

Podľa miestnych médií autobus pri klesaní z kopca zišiel z cesty a prevrátil sa na bok. Vodič pravdepodobne nezvládol zákrutu, vyšetrovatelia predbežne nevylučujú ani zlyhanie bŕzd. Na miesto dorazili tri helikoptéry, hasiči a sedem sanitiek.

Témy: Taliansko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok