Útočník v Hamburgu dobodal niekoľko ľudí, jedného zabil

TA3 ČTK
28.7.2017 16:42

Jedného mŕtveho a niekoľko zranených si vyžiadal útok nožom v supermarkete v severonemeckom veľkomeste Hamburg. Páchateľa polícia zadržala na úteku počas pol hodiny, informoval bulvárny denník Bild. Motív jeho činu je zatiaľ neznámy.

Skončil v rukách polície

Podľa polície vnikol muž ozbrojený veľkým kuchynským nožom krátko po 15:00 SELČ do nákupného strediska Edeka na ulici Fuhlsbütteler Strasse v hamburskej štvrti Barmbek.

 

"Ten muž začal okamžite bodať do zákazníkov, zabil pritom jedného človeka a niekoľko ďalších zranil," uviedla policajná hovorkyňa Heike Uhdeová. Muža, ktorý z obchodu s potravinami následne utiekol, prenasledovali svedkovia. Behom pol hodiny ho potom zadržali policajti. Denník Bild zverejnil fotografiu zadržaného muža so zakrvaveným bielym vrecom na hlave, ktorý sedí v policajnom aute.

Motív je nejasný

Okrem jedného mŕtveho si útok vyžiadal aj štyroch zranených. Jeden z nich je pritom vo vážnom stave. Ľahké zranenia utrpel aj samotný útočník, uviedla polícia. Polícia oblasť v okolí miesta činu uzavrela. Na mieste sú ťažko ozbrojení policajti. Motív útočníka je nejasný.

Hamburská polícia na twitteri uviedla, že sa "prvotné informácie o lúpežnom prepadnutí zatiaľ nepotvrdili". S určitosťou páchateľ podľa polície ale konal sám, nemal teda žiadneho komplica. Podľa svedkov oslovených televíznou stanicou n-tv kričal útočník Alláhu akhbar (v arabčine Boh je veľký). Polícia ale túto informáciu nepotvrdila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok