V egyptskom letovisku zomierali turisti, útočník napadol aj Češku

TA3 ČTK TASR
14.7.2017 16:42

Najmenej dvoch mŕtvych a štyroch zranených si vyžiadalo vyčíňanie ozbrojenca v známom egyptskom letovisku Hurgada. Muž s nožom zrejme priplával do rekreačného strediska z neďalekej verejnej pláže. O totožnosti obetí a zranených stále vedú dohady.

Medzi obeťami ženy

Útočník bol bezprostredne po incidente zatknutý. Na základe prvotného vyšetrovania sa ukázalo, že muž prenikol do hotela plávaním z priľahlej pláže a následne zaútočil na turistov. Motív jeho konania nebol bezprostredne známy.

Egyptská polícia poopravila predchádzajúce mylné informácie o obetiach útoku v egyptskom letovisku Hurghada. Pri útoku prišli o život dve Nemky, nie Ukrajinky, ako polícia informovala pôvodne.

K omylu prišlo podľa aktuálnych informácií egyptskej polície aj pri infomovaní o ďalších štyroch osobách, ktoré boli pri útoku zranené. Podľa pôvodných informácií malo ísť o troch Srbov a jedného Poliaka. Podľa aktuálnych informácií egyptskej polície sú medzi zranenými občania Nemecka a Českej republiky.

Zranená aj Češka

Pri útoku v Hurgade bola zranená aj 36-ročná Češka. Oznámilo to na twitteri české ministerstvo zahraničia s tím, že informáciu potvrdili egyptské úrady. Žena má ľahko poranenú nohu, je hospitalizovaná v miestnej nemocnici.

Ruské médiá informovali s odvolaním sa na konzulát krajiny v Egypte o jednej zranenej ruskej turistke.
Egyptský rezort vnútra predtým podľa tlačovej agentúry DPA uviedol, že všetky obete útoku boli ženy a že medzi zranenými sú turistky rôznych národností.

O napadnutých Slovákoch nevedia

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR nemá informácie, že by boli v egyptskej Hurgade napadnutí aj slovenskí turisti. Uviedol to riaditeľ tlačového odboru rezortu diplomacie Igor Skoček. "Slovenský zastupiteľský úrad v Káhire je v kontakte s miestnymi úradmi a políciou. Kontaktovali sme aj delegátov cestovných kancelárií v danej oblasti a podľa aktuálnych údajov v danom hoteli nie sú ubytovaní slovenskí občania," uzavrel Skoček s tým, že vo formulári na stránke MZV sa k dnešnému dňu zaregistrovalo 1677 Slovákov dovolenkujúcich v Egypte.

Hurgada je obľúbenou turistickou destináciou známou vďaka vhodným podmienkam na športové potápanie. Útok prišiel iba niekoľko hodín po tom, ako údajní islamistickí militanti zastrelili v meste Gíza piatich policajtov. Organizácia Islamský štát sa prihlásila k samovražednému bombovému útoku na vojenské stanovište na severovýchode Sinajského polostrova, pri ktorom 7. júla zahynulo najmenej 23 egyptských vojakov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok