Proces s Berlusconim odročili, údajne mal štedro podplatiť svedkov

TA3 ČTK
3.7.2017 13:53

Proces, v ktorom bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi čelí podozreniu, že podplácal svedkov, bol po krátkom vypočutí odročený na 11. septembra. Súd rozhodol o zlúčení tejto kauzy s pojednávaním vedeným proti svedkyniam, ktoré mali byť podplatené a mali krivo vypovedať . Podľa agentúry APA to oznámil súd v severotalianskom Miláne, ktorý prípad rieši.

Proces s Berlusconim odročili, údajne mal štedro podplatiť svedkov
SITA/AP

V novej súdnej kauze je Berlusconi obžalovaný z toho, že v rokoch 2011 až 2015 dal ženám, ktoré mali proti nemu svedčiť v teraz už uzavretom procese, označovanom ako Rubygate, okolo desať miliónov eur vo forme hotovosti, darov či rôznych platieb. Ženy potom pred súdom podľa presvedčenia prokuratúry krivo vypovedali.

Na lavici obžalovaných je teraz v oddelenom procese aj týchto 22 žien, vrátane Karimy Mahrúgovej, známej ako Ruby, na ktorú z uvedenej sumy pripadalo sedem miliónov eur. Expremiér bol v predchádzajúcom procese obžalovaný, že mal s Ruby pohlavný styk, keď bola ešte neplnoletá, čo dievča poprelo. Avšak prvostupňový súd Berlusconiho uznal vinným a odsúdil ho na sedemročné väzenie. Odvolací súd ho však v marci 2015 definitívne oslobodil.

Po Berlusconiho operácii srdca v júni minulého roka bolo pre zdravotný stav expremiéra jeho nové pojednávanie oddelené od pojednávania s údajne krivo svedčiacimi ženami. Súd so ženami začal tento rok 11. januára, ale hneď bol z procesných dôvodov odročený. Mediálny magnát značnú časť poskytnutých darčekov priznal, avšak uviedol, že išlo iba o jeho šľachetnosť voči mladým ženám, ktorým škandál Rubygate zničil povesť.

Témy: Sud
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok