Živnostenský zväz ocenil Andreja Danka za najlepšie opatrenie roka

TA3 TASR
30.6.2017 20:30

Zvýšenie limitu pri paušálnych výdavkoch považujú živnostníci za najlepšie opatrenie, ktoré bolo prijaté na Slovensku v minulom roku. Skonštatovali to predstavitelia Slovenského živnostenského zväzu, ktorých prijal predseda parlamentu Andrej Danko (SNS).

Víťazné opatrenie

Živnostníci ocenili aj ďalšie opatrenia, ktoré vlani schválila vládna koalícia. Ide o zákon o podpore malého a stredného podnikania, či zavedenie povinnosti minimálneho 50-% uspokojenia pohľadávok nezabezpečených veriteľov v procese reštrukturalizácie, pričom táto povinná miera uspokojenia môže v určitých prípadoch dosahovať až 100 % prihlásenej pohľadávky.

Víťazným opatrením je však podľa nich práve zvýšenie limitu paušálnych výdavkov pre skupinu živnostníkov na úroveň 60 % príjmu, v absolútnej sume z 5.000 eur na 20.000 eur ročne.

"Ako prejav nášho aktívneho záujmu o spoluprácu so štátnou správou sme v roku 2017 udelili po prvýkrát ocenenie za najvýznamnejšie opatrenie na podporu živnostníkov a malých podnikateľov za rok 2016. Všeobecne sme sa zhodli na tom, že najväčšiu zásluhu má predseda parlamentu, ktorý sľúbil podporu malého a stredného podnikania," uviedol na dnešnej tlačovej konferencii prezident zväzu Stanislav Čižmárik, ktorý odovzdal Dankovitoto ocenenie.

Danko: Obdivujem každého živnostníka

Podľa Čižmárika prijímanie takýchto zákonov pomáha podnikateľskému prostrediu. "Prostredie drobných podnikateľov sa zlepšuje aj zákonom o reštrukturalizácii. Mnohí, najmä tí, ktorí sú na strane veľkých developerov a spôsobovali v minulosti rôzne problémy, ho vyhodnocujú, že je veľmi prísny. Nám ale ide o to, aby bola vyváženosť. Tým, že sa zákon sprísnil, sa pomohlo malým živnostníkom a podnikateľom. V budúcnosti nebudú môcť byť tak podvedení, ako sa to stávalo," argumentuje šéf zväzu.

Predseda parlamentu a líder koaličnej SNS prisľúbil, že urobí všetko pre to, aby sa naďalej zlepšovali podmienky na podnikanie. "Viem, aké je ťažké podnikať na vlastnú zodpovednosť. Obdivujem každého živnostníka a urobím všetko pre to, aby sme v ďalšej legislatívnej činnosti zlepšili podmienky pre živnostníkov," prisľúbil Danko a avizoval, že sa pripravuje ďalší balík opatrení.

Ten by mal prispieť k odbúraniu nepotrebnej administratívy pri podnikaní. "Sľubujem a zaväzujem sa, že odbremeníme živnostníkov v rôznych oblastiach a znovu pomôžeme tomuto štátu," dodal Danko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok