Polis: Prieskum ukázal, čo si ľudia myslia o amnestiách a kotlebovcoch

TA3
27.6.2017 10:32

Agentúra Polis Slovakia zisťovala aký názor majú respondenti na takzvané Mečiarove amnestie a možné zrušenie strany Kotleba - ĽSNS.

Súhlas so zrušením Mečiarových amnestií

Takmer tri štvrtiny ľudí vnímajú pozitívne fakt, že Mečiarove amnestie zrušili. Vyplýva to z telefonického prieskumu, ktorý urobila od 13. júna do 19. júna agentúra Polis Slovakia pre agentúru SITA. Prieskum uskutočnili na vzorke 1 208 respondentov starších ako 18 rokov na území celej SR. Výsledky prieskumu poskytol agentúre SITA Ján Baránek z agentúry Polis Slovakia.

Respondenti dostali otázku: "Ústavný súd SR potvrdil aprílové rozhodnutie NR SR o zrušení tzv. Mečiarových amnestií a milosti exprezidenta Michala Kováča svojmu synovi. Ako hodnotíte fakt, že Mečiarove amnestie boli zrušené?" Rozhodne pozitívne vníma tento fakt 40,3 percenta ľudí, ďalších 34,4 ho vníma skôr pozitívne ako negatívne. Zrušenie Mečiarových amnestií vníma negatívne 13,2 percenta ľudí a 12,1 percenta respondentov sa nevedelo k otázke vyjadriť.

Stopka kotlebovcom

Strana ĽSNS Mariana Kotlebu by mala byť podľa 68,5 percenta Slovákov zakázaná. Vyplýva to z prieskumu agentúry Polis Slovakia pre agentúru SITA, ktorý robili na vzorke 1 208 respondentov starších ako 18 rokov na území celej Slovenskej republiky od 13. do 19. júna. Na otázku "Generálny prokurátor Jaromír Čižnár dal na Najvyšší súd podnet na rozpustenie ĽSNS Mariana Kotlebu. Ste za to, aby Najvyšší súd SR zakázal túto stranu?" odpovedalo 68,5 percenta opýtaných áno, pričom 44,2 percenta tvrdia, že rozhodne áno a 24,3 percenta odpovedalo skôr áno ako nie. Strana Ľudová strana Naše Slovensko by nemala byť zakázaná podľa 18,6 percenta respondentov, pričom 9,7 percenta respondentov povedalo zákazu ĽSNS rozhodne nie a skôr nie ako áno odpovedalo 8,9 percenta opýtaných. Odpoveď neviem si zvolilo 12,9 percenta opýtaných Slovákov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok