Eurozóna musí urobiť všetko pre silnú a úspešnú menu

TASR
12.4.2012 13:28

Slovenský a slovinský prezident Ivan Gašparovič a Danilo Türk sa zhodli na dôležitosti silnej Európskej únii a eura.

Eurozóna musí urobiť všetko pre silnú a úspešnú menu
SITA

"EÚ musí pokračovať ďalej a eurozóna urobiť všetko preto, aby euro bolo silnou a úspešnou menou aj v budúcnosti," vyhlásil po dnešnom rokovaní Gašparovič.

Türk je na oficiálnej dvojdňovej návšteve Slovenska. Ako dodala slovinská hlava štátu, únia musí popri súčasných snahách o rozpočtovú stabilitu dodať aj impulz na ďalší rast ekonomiky. "EÚ nesmie zaostávať a strácať čas," upozornil Türk.

Rovnaký názor mali obaja štátnici aj na ďalšie rozširovanie európskej dvadsaťsedmičky. Najbližšie sa ďalším členským štátom stane Chorvátsko, a to na budúci rok v júli. Slovinsko vidí mimoriadny význam v ďalšom pokračovaní tohto procesu.

Obaja tiež vyzdvihli veľmi dobrú spoluprácu na všetkých úrovniach, rezervy však vidia v ekonomickej oblasti. Či už ide o vzájomné investície alebo o spoločné do tretích krajín. V rámci rokovania sa rozprávali o možnosti kooperácie pri výstavbe diaľnic, ale aj pri rekonštrukcii železníc. O týchto témach budú podnikatelia hovoriť na dnešnom ekonomickom fóre, na ktoré zavítali obaja prezidenti.

Záznam tlačovej konferencie prezidenta Ivana Gašparoviča so slovinským prezidentom Danilom Türkom:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok