Zvolili nového riaditeľa RTVS, Rezník porazil Miku

TA3 SITA
20.6.2017 12:33

Prekvapenie sa nekonalo. Poslanci v druhom kole zvolili na post generálneho riaditeľa RTVS Jaroslava Rezníka, ktorému už v prvom kole chýbal k zvoleniu jeden hlas. Súčasný šéf agentúry TASR Rezník porazil aktuálneho šéfa telerozhlasu Václava Miku. Získal 95 hlasov, pričom Mika ich získal len 50.

Hlasovať prišiel aj líder opozičnej strany OĽaNO-NOVA Igor Matovič, ktorý v poslednom čase hlasovania v pléne bojkotuje.

Koaličnemu Mostu-Híd sa pred prvým kolom nepozdával favorit SNS a Smeru-SD Rezník, šéf strany Béla Bugár však nechcel pre túto tému rozbíjať koalíciu a po prvej voľbe uviedol, že opozícia mala aj inú možnosť a mohla sa s Mostom dohodnúť na kompromisnom kandidátovi. Poslanci Mosta teraz dostali voľnú ruku, uviedol Bugár pred druhým kolom, po rokovaní poslaneckého klubu strany. S podporou Rezníka mali údajne problém najmä poslanci Elemér Jakab a Edita Pfundtner. 

O post generálneho riaditeľa RTVS v prvom kole bojovalo osem kandidátov. Peter Abrahám, Richard Dírer, Fedor Flašík, Václav Mika, Jaroslav Rezník, Michal Ruttkay, Zuzana Ťapáková a Stanislav Velitzky. Rezník získal v prvom kole 73 hlasov a Miku podporilo 53 poslancov. Ruttkay, ktorý získal päť hlasov a Ťapáková, ktorá získala jeden, do druhého kola nepostúpili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok