V chorvátskej turistickej destinácii bojovali s lesným požiarom

TA3 TASR
18.6.2017 13:32

Približne 200 hasičov bojovalo s obrovským požiarom, ktorý skoro ráno okolo 02.30 h zachvátil obec Podgora v oblasti Dalmácia na jadranskom pobreží Chorvátska.

Uzatvorili cesty

Informoval o tom chorvátsky portál croatiaweek.com. Podgora aj okolité obce sú mimoriadne obľúbenými destináciami dovolenkárov vrátane slovenských. Oheň sa rozhorel na zalesnenom území medzi prímorskými letoviskami Tučepi a Podgorou, ktoré sa nachádzajú v južnej časti známej Makarskej riviéry v Dalmácii.

Plamene si vynútili uzatvorenie ciest a hostí z neďalekého hotela Sirena v Podgore museli evakuovať. Napísal to portál 24.sata.hr. Zatvorené boli úseky Jadranskej magistrály, hlavná cesta D512 medzi mestami Makarska a Vrgorac, ale aj ďalšie cesty vedúce k horskému masívu Biokovo a k jeho najvyššiemu vrchu Sveti Jure. Tento masív je vyhlásený za Prírodný park Biokovo.

Slováci sú v bezpečí

Tri lietadlá od výrobcu Canadair a približne 200 hasičov od rána bojovalo s vyčíňajúcimi plameňmi a snažili sa ich dostať pod kontrolu. V Podgore nastal v dôsledku mimoriadnej situácie výpadok elektriny.

Prácu hasičov sťažoval silný vietor a navyše, požiar sa šíril smerom v zalesnenému územiu v blízkosti Prírodného parku Biokovo.

Požiar neohrozil dovolenkujúcich turistov zo Slovenska. Vyplýva to z informácií, ktoré má momentálne k dispozícii Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok