Tatranci odomkli hladinu plesa a oficiálne otvorili sezónu

TA3 TASR
16.6.2017 10:49

Symbolickým odomknutím hladiny Štrbského plesa oficiálne otvorili letnú turistickú sezónu vo Vysokých Tatrách. Ani tento rok pri tom nechýbal Poseidón a folklórna skupina Štrbän.

Tatranci odomkli hladinu plesa a oficiálne otvorili sezónu
SITA/Radoslav Maťaš (ilustračné foto)

Môžete využiť osobného veslára

Odštartovalo sa aj člnkovanie na jazere. K dispozícii je tu 20 pramíc. Turisti môžu vyžiť aj služby osobného veslára. "Počas minuloročnej sezóny sa na hladinu vypravilo viac ako 4600 člnkov a výhľady z jazera si užívalo vyše 16.000 návštevníkov," povedala hovorkyňa Tatry mountain resorts Zuzana Fabianová.

Súčasťou slávnostného otvorenia turistickej sezóny bolo aj predstavenie publikácie Igora Válka Povesti o slovenských jazerách, plesách, studničkách a studniach. Začiatok turistickej sezóny v tatranskom prostredí vyvrcholí víkendovým programom. Pripravené je Stretnutie pri Kyselke v Starom Smokovci, hosťom programu bude spevák Peter Cmorik.

Pripravili bohatý program

"V sobotu 17. júna v areáli kúpeľov v Novom Smokovci vystúpi skupina Hex, v nedeľu 18. júna sa uskutoční podujatie pre rodiny s názvom Tatranský juniáles v parku v Tatranskej Lomnici," uviedol vedúci oddelenia kultúry a športu na Mestskom úrade vo Vysokých Tatrách Ján Bendík.

V rámci hudobných hostí vystúpi spevák Samo Tomeček, skupiny Polemic a Vidiek. Pre milovníkov športu je na 16. až 18. júna pripravené na Štrbskom Plese ďalšie podujatie zo série Tatry v pohybe - bežecké a nordic walking preteky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok